Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze acollirà una Fira per promoure el consum conscient i transformar els hàbits per un futur més sostenible

Aprendre a anar segur en bicicleta o un taller per evitar el malbaratament alimentari són algunes de les interessants propostes del programa


Sant Quirze acollirà una Fira per promoure el consum conscient i transformar els hàbits per un futur més sostenible
El consum de proximitat, els productes ecològics, la mobilitat sostenible,  les iniciatives cooperatives o la lluita contra el malbaratament alimentari són alguns dels temes que centraran les xerrades que acollirà Sant Quirze del Vallès a partir del proper 12 de maig en el marc de la Fira del consum conscient i les finances ètiques.

Durant aquestes jornades, es posarà èmfasi en com podem trobar solucions reals a l’actual crisi econòmica, a través de nous models econòmics i hàbits que promouen una societat més sostenible i autosuficient.
La primera de les activitats és la Taula Rodona: Comunitats de consum, comunitats de vida, un espai que vol generar debat al voltant de la situació d’emergència climàtica i la seva relació amb el model productiu i de consum. L’acte tindrà lloc el 12 de maig a les 18 h a la Sala Josep Brossa de la Patronal i comptarà amb la participació de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès, Productors i Consumidors ecològics del Vallès. Inscripcions.
 
Escola de Consum Transformador
El programa de la Fira de Consum Conscient de Sant Quirze del Vallès inclou també la possibilitat de participar en tallers, xerrades i fins i tot una sortida conjunta en bicicleta en el marc de l’Escola de Consum Transformador, amb el següent programa:
 
13 de maig
Xerrada: Consum conscient a casa, 
18 h al Casal Serra de Galliners

PROGRAMA 14 de maig 
Lloc: Casal Serra de Galliners

De 10.30 a 12 h
Comunitat energètica, experiències de comunitats i claus d’impuls, amb Sebastià Ribas, de Som energia Sabadell

De 12.30 a 14 h 
Sobirania alimentària
Taller de cuina de reaprofitament i presentació de l’estudi sobre el malbaratament a botigues locals. Experiència de la botiga agroecològica El Rodal.

De 10.30 h a 14 h
Organitzem-nos per una mobilitat activa, inclusiva i sostenible!
Taller per circular amb seguretat amb bicicleta per pobles i ciutats. Posada en pràctica de les formacions amb una sortida conjunta pels voltants. Amb Sabadell Pedala i la Sàrria.
Lloc: Casal serra de Galliners 
 
 
Podeu consultar la totalitat de la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques en aquest enllaç.