Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze Animàlia busca cases d’acollida per a gats lactants

Durant 2021 l’Ajuntament ha gestionat i assumit l’atenció veterinària de 101 gats de carrer


Sant Quirze Animàlia busca cases d’acollida per a gats lactants

Arriba el bon temps i amb ell l’augment d’hores de llum. Això activa en alguns animals el rellotge biològic, especialment en les gates. Comencen a tenir pics d’estrògens i entren en zel.

Aquesta situació tan natural provoca el posterior naixement, uns 63 dies després de la gestació, de cadells de gats i gates que, sovint, tenen dificultat per sobreviure si ho fan al carrer. 
 
Per aquest motiu, entitats com Sant Quirze Animàlia demana aquests dies cases d’acollida de cadells de gats lactants. Cal tenir certa experiència en com tractar aquests animals, de manera que els puguem ajudar a sobreviure per, posteriorment, trobar una llar definitiva. Podeu contactar amb l'entitat, aquí.
 
Recordem que per intentar minimitzar aquestes situacions i controlar la població de gats de carrer, l’Ajuntament realitza el servei d’atenció veterinària amb l’objectiu d’esterilitzar el major nombre possible d’aquests animals. En col·laboració amb Sant Quirze Animàlia, es capturen els gats de carrer, es traslladen a la clínica veterinària per al tractament i, si no suposen molèsties per al veïnat, es tornen a la colònia o, en cas contrari, es porten al refugi.
De fet, aquest 2021 l’Ajuntament ha tractat un total de 101 gats, dels quals s’han esterilitzat 65.
 
La importància d’adoptar
 
Comprar o adoptar pot semblar una decisió amb poc impacte, irrellevant. Però la realitat és que el negoci de les mascotes comporta una sèrie d’elements que sovint implica el patiment i en molts casos, el sacrifici d’animals. Si esteu pensant en ampliar la vostra llar amb un gat o un gos, adopteu i doneu una oportunitat de tenir una llar a un animal que potser l’ha perduda, no la tindrà mai, o no podrà gaudir de la relació amb una família.
 
A més, s’ha comprovat que tenir un gat, per exemple, redueix l’estrès, baixa la tensió arterial, beneficia el sistema inmunològic i agilitza la recuperació en cas de malaltia. No hi ha excuses, adopta encara que sigui temporalment!