Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acció Climàtica amplia l’avís preventiu per partícules de pols d’origen africà

Es recomana a la ciutadania fer servir el transport públic


Acció Climàtica amplia l’avís preventiu per partícules de pols d’origen africà

Acció Climàtica ha ampliat l’avís preventiu per a partícules a la Catalunya central i a les Terres de Ponent. L’avís, que està actiu des d’ahir dimarts als 40 municipis de la zona de protecció especial de la conurbació de Barcelona, afecta també Sant Quirze del Vallès.

 
L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament, i s’activa per reduir les emissions de contaminants. Per aquest motiu, s’informa la ciutadania perquè prioritzi l’ús del transport públic envers el vehicle privat. De fet, les recomanacions detallades de la Generalitat són les següents:
 
  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta, escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Prioritzar el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
  • Regular la climatització de les llars.
 
També es notificarà a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos.
 
Finalment, es recomana als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulvurulents.
 
En aquest enllaç trobareu el detall de les principals mesures i recomanacions que cal adoptar per reduir l’exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l’aire.