Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Síndic de Greuges farà una atenció presencial el proper 26 de maig al municipi

Les persones interessades cal que concertin prèviament l'entrevista


El Síndic de Greuges farà una atenció presencial el proper 26 de maig al municipi

El proper dijous 26 de maig  l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya farà una atenció presencial o telemàtica (trucada o videotrucada) dirigida al veïnat i a les entitats de Sant Quirze del Vallès  que vulguin fer consultes o exposar  queixes en relació amb vulneracions dels seus drets per part d’administracions públiques i empreses que presten serveis generals (aigua, llum, gas,...). 

 
Aquesta presència de l’equip del Síndic de Greuges a Sant Quirze s’emmarca en el conveni signat amb  l’Ajuntament  amb la finalitat de potenciar la defensa dels drets de les persones al municipi.
 
Les visites presencials s’atendran a:
Centre Cívic Masia Can Feliu, carrer Eduard Toldrà, s/n.
 
Les persones que hi estiguin interessades, caldrà que concertin prèviament l’entrevista a Cita prèvia Sant Quirze o trucant al telèfon 900 124 124 o enviïn un correu electrònic a l’adreça: citaprevia@sindic.cat.

Quina és la funció del Síndic?
 
El Síndic té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions. Vetlla pel bon funcionament de l'Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l'Administració catalana, amb l'objectiu d'ajudar a millorar-ne el funcionament
 
També supervisa les empreses privades que presten serveis d'interès públic, com ara la llum, la telefonia, l'aigua, el gas, el servei postal, etc.
 
Elegit pel vot majoritari del Parlament de Catalunya, el Síndic és políticament independent. No depèn de cap govern i actua amb objectivitat, llibertat de criteri i independència.
 
El poder del Síndic és la persuasió. En les seves resolucions, el Síndic fa les recomanacions i els advertiments que considera oportuns a les administracions per corregir una situació irregular. També pot recomanar la introducció de canvis o modificacions legals en aquelles normes en què observi una vulneració dels drets de les persones. El Síndic no imposa, no sanciona ni sentencia, però les seves resolucions són inapel·lables.
 
Cada any el Síndic informa el Ple del Parlament sobre  les actuacions que ha dut a terme. També presenta informes extraordinaris sobre alguna matèria específica que considera important o urgent.