Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cessió d'equips informàtics per reduir l'escletxa digital

L'Escola d'Adults i els serveis socials de l'Ajuntament coordinen aquest projecte per oferir tecnologia de segona mà a les persones més vulnerables


Cessió d'equips informàtics per reduir l'escletxa digital

Una trentena d'equips informàtics, entre ordinadors portàtils i de taula, es troben a punt per ser cedits a aquelles famílies en risc d'exclusió social. L’objectiu, entre l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera i els serveis socials de l’Ajuntament és reduir l’escletxa digital. Per aquest motiu han posat en marxa el projecte “Remanufactura Ordinadors”, amb l’alumnat del PFI.

 
Veïnat, entitats, organismes públics, empreses privades, etc. han donat els seus ordinadors antics i desfasats que, en el millor dels escenaris, es llençarien a la deixalleria. A partir d’aquí, l’alumnat del PFI de l’Escola d’Adults els ha donat una segona vida. Després d'aplicar els diferents procediments  d'actuació a tots aquests components electrònics, s'aconsegueix oferir un producte final què, segons el professor Joan Oliver “encara que no sigui bonic i espectacular, ofereix les mateixes possibilitats i funcionalitats que tots aquests altres dispositius digitals més actuals i menys accessibles”.
 
A més de tots els procediments que es porten a  terme de neteja, sanejament, detecció d'avaries, reparacions, comprovacions i verificacions, etc.,  un dels processos més importants a l'hora de reviure un ordinador tan antic consisteix en la instal·lació d'un programari adient a les especificacions i possibilitats tècniques dels equips. L’objectiu és oferir no només un dispositiu funcional, sinó també estable i actualitzat. Per tant, els destinataris finals d'aquests dispositius digitals, trobaran un software lliure amb un entorn intuïtiu, adaptable i eficient. 
 
Són molts els objectius d'aquest projecte d'economia circular dels alumnes del PFI de l'escola, centrats en promoure un ús responsable, accessible, universal i lliure a la tecnologia; una aposta per la sostenibilitat del planeta i de la societat basada en la reutilització, la reparació, la cooperació i la voluntat de compartir i ajudar als altres . D’aquesta manera s’aposta per un futur que no es basi en la producció massiva de productes electrònics i enfocat al consumisme de la societat que agreuja problemes tan alarmants com les elevadíssimes quantitats de residus electrònics que s'acumulen en el planeta terra. 

Per adquirir un d’aquests equips només cal posar-se en contacte amb l’Escola i fer la petició. El centre us donarà dia i hora per lliurar l’equip. Contacte: 937215980.