Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recordeu: cap foc al bosc

L’estiu es presenta amb alt risc d’incendis forestals


Recordeu: cap foc al bosc

Les altes temperatures de les darreres setmanes, sumades a un descens de pluges, han consolidat un escenari per a l’estiu molt favorable al foc. Les prediccions estacionals per als propers mesos indiquen que la pluja estarà per sota de l’habitual per l’època, amb una situació amb risc d’incendi superior. 

 
Per aquest motiu és important recordar que des del 15 de març i fins al 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. En el que portem d’any ja hi ha hagut 150 incendis forestals que han cremat 454 hectàrees; el més gran va ser el que es va produir a Roses el 21 de febrer i que va cremar 377 hectàrees forestals.
 
No es pot fer foc sense autorització
 
Aquesta prohibició té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.
La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina en sigui la finalitat.
 
  • No es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa.
  • No es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura.
  • Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.
 
També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.