Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova la creació de la comissió per a la gestió de l'Escola Municipal de Música

Aquesta començarà a treballar en el projecte, emmarcat en els objectius del Pla Educatiu Local


El Ple aprova la creació de la comissió per a la gestió de l'Escola Municipal de Música

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat l’inici de l'expedient per al canvi de gestió de l’Escola Municipal de Música. Tots els grups van votar a favor de constituir una comissió d’estudi, encarregada d’elaborar la memòria corresponent integrada per diferents membres i presidida per l’Alcaldessa. La comissió haurà d’elaborar una memòria en el termini de tres mesos. Es tracta d’un pas previ al canvi de gestió del Servei de l’Escola de Música, i de canvi de nom a Escola Municipal d’Arts i Música.

 
La decisió s’emmarca en el Pla Educatiu Local que estableix com una de les seves línies d’actuació integrar els temps educatius de dins i fora d’escola, amb una perspectiva de poble, amb activitats inclusives i de qualitat. L’accés a la pràctica artística és una condició imprescindible per a la garantia dels drets culturals. Per aquest motiu el Pla estableix la necessitat de garantir l’experiència artística pràctica en les etapes obligatòries i assegurar les oportunitats per a tots els infants per poder accedir a una formació artística fora de l’escola.
 
Recordem que el 31 d’agost de 2020 va finalitzar la darrera pròrroga permesa al Ple de condicions jurídico-administratives i econòmiques i clàusules d’explotació del contracte administratiu, mitjançant gestió indirecta i en règim de concessió administrativa.
Un altre dels punts aprovats ahir va ser la resolució d’al·legacions i aprovació definitiva del canvi de forma de gestió del servei d’abastament d’aigua potable. El punt va comptar amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze i Sant Quirze en Comú, les abstencions de Junts per Catalunya i Ciutadans; i el vot en contra del PSC.
 
El punt desestima les al·legacions presentades pel PSC contra els acords de ple de 24 de febrer de 2022 d’aprovació inicial de la memòria i de la resta de documentació per a la determinació de la forma de gestió del servei d’aigua. Per tant, s’aprova definitivament la memòria, el projecte i la resta de documentació i el Reglament del Servei de l’Aigua.
 
Mocions
 
Moció presentada per Junts per Catalunya, de suport als jutges de pau. Consensuada per tots els grups municipals, i aprovada per unanimitat.
 
Moció presentada per Junts per Catalunya, sobre el cas d’espionatge digital Catalangate i Moció presentada per Junts-ERC-AM, per aclarir els fets de l’espionatge contra el moviment independentista català i l’assumpció de responsabilitats polítiques per part del Govern de l’Estat Espanyol. Aquestes mocions es van transaccionar en una sola. S’aprova per majoria absoluta amb els vots a favor de tots els grups excepte l’abstenció del PSC i Ciutadans.
 
La sessió es va poder seguir en directe, com és habitual. La podeu veure en aquest enllaç.