Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es prepara un estiu amb molts Mosquits Tigre, paneroles i rates

L'Ajuntament recomana la ciutadania algunes actuacions per evitar especialment la proliferació d'aquests mosquits


Es prepara un estiu amb molts Mosquits Tigre, paneroles i rates

Les pluges de la primavera i l’augment de temperatures comportaran, sens dubte, una temporada d’estiu protagonitzada per les plagues d’insectes, especialment del Mosquit Tigre. La calor farà aparèixer també les paneroles, rates i altres rosegadors.

 
Els professionals emfatitzen que es tracta, en la majoria dels casos, d’espècies transmissores de virus i malalties i, per això, recomanen prendre mesures preventives i confiar en professionals per combatre les plagues i per fer desinfeccions.
 
S’espera que augmenti especialment l’activitat del Mosquit Tigre, que causa grans molèsties pel gran nombre de picades produïdes per les femelles i la reacció del cos a aquestes picades, que també és més forta.
 
L’Ajuntament realitza el servei de prevenció del Mosquit Tigre als espais públics més sensibles, com són els entorns dels centres educatius i altres indrets que ho requereixin puntualment mitjançant la neteja i l’eliminació de larves dels embornals.
 
Però en tot cas, és imprescindible la col·laboració ciutadana per evitar la proliferació d’aquest insecte perquè en la majoria de casos es reprodueix als patis, jardins i parcel·les privades. Per això cal seguir les següents recomanacions:
 
  • Buidar els plats dels testos mínim cada cinc dies.
  • Fer córrer l’aigua pels desguassos dels patis cada cinc dies i mantenir la superfície neta de fullaraca.
  • Els testos o qualsevol altre recipient abandonat cal posar-los cap per avall per impedir l’acumulació d’aigua.
  • Mantenir netes les piscines tot l’any.
  • Mantenir netes de fullaraca les canaleres de la teulada i evitar les acumulacions d’aigua.
  • Qualsevol dipòsit d’aigua ha de romandre tancat o amb mosquitera.
  • Emplenar amb sorra els forats dels arbres on es pugui acumular aigua.
  • No deixar pneumàtics vells a l’aire lliure. 
 
El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.
Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.
 
En aquest enllaç del Canal Salut hi trobareu més informació.