Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze celebra la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica amb una nombrosa assistència de públic

La Festa es va dur a terme al Parc de les Morisques i es van dur a terme diverses activitats adreçades als més joves


Sant Quirze celebra la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica amb una nombrosa assistència de públic

Ahir diumenge, Sant Quirze va celebrar la Festa del Comerç Just i Banca Ètica al Parc de les Morisques. La iniciativa va començar a les 11:30 hores amb la lectura del manifest del Comerç Just i la Banca Ètica i, a continuació, van començar les activitats.  Les ONGs que formen la Mesa de Solidaritat de Sant Quirze ens van oferir a diverses paradetes productes de Comerç just. Els productes que estaven a la venda tenien com a principal característica el fet d'estar produïts tenint en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional.

També es van celebrar activitats adreçades als més petits com un concurs de pintura, un taller de cal·ligrafia àrab, una sopa de lletres gegant, un taller de mandales, el joc de les 7 diferències del Comerç Just i el joc de l’Oca. Per al públic adult, també es va dur a terme un Taller de Ioga.

La Festa també va servir per lliurar els premis del Segon Concurs de Contes Solidaris endegat per l’entitat Ateneu del Món. La presidenta de l’entitat, Laura Roger, el president del jurat, Jaume Prat, i el regidor de Cooperació, José Luis Sagredo, van ser els encarregats de donar els premis. En la categoria de 10 a 12 anys, el premi va recaure en Israel Pérez Franco pel seu relat “Magia en un pirata”. En la categoria d’adults, va guanyar Xavier Barón Martí pel conte “Carta des de Japó”. I, el jurat també va atorgar un accèssit de Poesia a Gemma Gelabert Gonzalo pel seu poema “Sent”. Els premiats van pujar a l’escenari on van llegir un fragment de les seves obres.
 
Just després, les entitats solidàries que formen part de la Mesa de Solidaritat van donar a conèixer al públic assistent els projectes que van presentar al Pla de Sensibilització 2011. I ho van fer en un programa de ràdio, anomenat “Som Solidaris” realitzat en directe des del mateix Parc. Aquest programa serà emès per Ràdio Sant Quirze aquest proper dijous, a les 20:00 hores.

Ja al migdia, es va celebrar un dinar típic peruà que constava d’Ají de gallina, costella a la “cusqueña” (acompanyada d’arròs amb verdures), i crema “voltejada” de postre.
 
Finalment, a les 17:30 hores, es va dur a terme l’actuació del grup d’animació infantil “Els Koloraines”, que van fer divertir al públic més jove i a les seves famílies i que va posar el punt i final a una jornada plena de participació. 

La Festa del Comerç Just i Banca Ètica estava organitzada per la Regidoria de Cooperació, amb la col·laboració de les entitats Acció Solidària del Vallès, Ateneu del Món, Nuevos Pasos, Fundació Quetzal, Cooperación y Ayuda, Sant Quirze pels Infants, Alternativa 3 i Associació de Comerciants.