Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma als municipis que aproven ordenances per regular el malbaratament d’aigua

La nova normativa municipal es basa en el model que l’Agència Catalana de l’Aigua ha instat a aprovar a tots els municipis catalans que pateixin sequera


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma als municipis que aproven ordenances per regular el malbaratament d’aigua

Una ordenança municipal regularà el malbaratament d’aigua a Sant Quirze del Vallès. Amb aquest text normatiu, aprovat inicialment amb el suport de tots els grups municipals excepte VOX, el municipi se suma a molts pobles i ciutats de Catalunya que ja han aprovat aquest text, basat en el model de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).
Aquesta normativa és una de les accions emmarcades en el Pla de Sequera Municipal, un document que tots els municipis catalans han hagut de presentar a l’ACA per afrontar la greu situació de manca d’aigua que pateix Catalunya i que Sant Quirze del Vallès va aprovar al ple ordinari d’abril de 2023 per unanimitat.

L’objectiu de la nova ordenança és tenir una eina que permeti aplicar mesures quan es facin consums superior al fixats en cada fase i, això, resulti molt lesiu per la comunitat. Accions ara prohibides com són omplir piscines o regar jardins representarien un gran greuge si s’incomplissin i l’administració ha de poder tenir instruments i seguretat jurídica per penalitzar el malbaratament d’un bé tan escàs i imprescindible, com és l’aigua.

Segons l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, la voluntat és poder fer una gestió responsable de l’aigua perquè es puguin cobrir totes les necessitats del poble, les de casa, però també el comerç, el teixit productiu, les comunitàries o la pagesia. De la mateixa manera, Oliveras puntualitza que, en l’aplicació de la norma, es tindran en compte situacions de la ciutadania, com els que poden resultar de consums més elevats per part de persones que pateixen malalties o situacions familiars diverses, com les custòdies compartides.
Es preveu que la nova ordenança es porti a aprovació definitiva al pròxim pel ordinari de febrer, on es resoldran les al·legacions presentades.