Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Arrenca la programació del 8M

Dijous tindrà lloc l'acte institucional de lectura del manifest


Arrenca la programació del 8M

La programació del Mes de les Dones ha arrencat ja amb múltiples activitats. El divendres 1 de març l’exposició de “Joves creadores” donava el tret de sortida amb peces de pintura, dibuix, escultura i pintura elaborades per joves del municipi i que es poden veure fins al 22 de març al centre cívic de Can Feliu.

Una sala Josep Brossa plena acollia també divendres el concert de Clara Peya, parlant de violència i fent una oda a tots els éssers imperfectes.

Diumenge, la música arribava de la mà de l’Associació Dones Acordionistes i Percussionistes del Pirineu, Diàdona, donant visibilitat a les inquietuds musicals, culturals i socials.

Una tarda de propostes

El mateix dia 7 a la tarda el centre cívic Can Feliu serà seu d’una festa amb karaoke i jocs feministes. L’activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia amb Google Forms.

Altrament, Glòria Becerro i Jordi Solé porten el “Microteatre Relacions” a la Patronal. Encara trobareu entrades disponibles per gaudir d’aquesta posada en escena sobre la manipulació i les relacions tòxiques.
La jornada la clourà el cinema, amb “La dona il·legal”. Es tracta d’una projecció que ofereix una mirada sobre la realitat de les xarxes de prostitució que pateixen les dones víctimes de tràfic de persones i dels sistemes de deportació de l’Estat espanyol. Podeu reservar la vostra entrada per assistir-hi. Serà a les 19h a la Patronal.

Actes institucionals

Els actes institucionals tindran lloc el proper 7 de març, deixant marge així per a la llibertat de fer vaga el dia 8, pròpiament el Dia de la Dona. Així, dimecres, tindrà lloc la lectura del manifest a la plaça de la Vila. L’alumnat de l’Escola d’Adults l’Olivera serà l’encarregat de fer-ho, a les 12 hores. Seguidament, “Veus de dona” farà una interpretació musical, que donarà pas a l’espectacle “Lo Normal”, de la companyia Menudas.

Dissabte dia 9 tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi Dona a la Patronal. Tal i com va aprovar el Ple, enguany aquest serà per Cristina Jordà, ex professora i persona molt vinculada a la vida educativa, social i cultural del municipi. El reconeixement internacional serà per l'activista Manisha Gurung, i el nacional per l'actriu Itziar Castro. L'acte requereix de reserva prèvia.

Seguidament, hi haurà un Sopar “Entre Dones”, per a totes les entitats de dones del municipi. L’Ajuntament organitza un any més aquesta trobada, on compartir temps i gaudir alhora d’un espectacle. El sopar tindrà lloc a la sala Salut Pastor de la Patronal.

Un ampli programa

Les activitats continuen al llarg del mes de març amb tallers, teatre, música i molt més. Podeu consultar-les detalladament en el programa en format pdf que trobareu relacionat en aquesta notícia.

Fe d'Errates del Programa del 8M:

L'acte de Cinefòrum La llamada, anunciat el 19 de març al programa, tindrà lloc el 21 de març, a les 18.30, a la Sala Josep Brossa de la Patronal. L'activitat és gratuïta i per assistir-hi cal reservar entrada.