Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat Transparència

El PAM estableix els projectes estratègics del govern local fins el 2027

El Ple de desembre va donar compte d'aquest instrument que inclou actuacions en serveis bàsics, canvi climàtic i economia


El PAM estableix els projectes estratègics del govern local fins el 2027

El Ple ordinari de desembre va donar compte del decret d’aprovació del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2023-2027. El PAM és el document que defineix els projectes estratègics i polítiques públiques que els tres partits integrants de l’equip de govern municipal, Junts per Sant Quirze, Som Sant Quirze i Sant Quirze en Comú, desenvoluparan al llarg d’aquest mandat 2023-2027.

El PAM està articulat en 3 grans eixos de treball de les polítiques municipals. El primer, amb les persones al centre, inclou els serveis bàsics, l’educació 360 i les condicions de vida. El segon, integra les accions pel compliment de l’agenda 2030 de mitigació del canvi climàtic i les polítiques d’estalvi d’aigua i energia. Pel que fa al tercer, aglutina les polítiques econòmiques i l’administració digital.

Pla d’actuacions
Un dels trets més importants del document són els 11 projectes de mandat als que es compromet l’equip de govern. Són els següents:
1. Remodelació del Casal Serra de Galliners i la sala Muriel Casals
2. Aplicació veïnal, sobre actualitat, activitats i incidències al municipi
3. Accions de resposta a l’emergència climàtica com. Creació d’una comunitat energètica local, implementar el Pla de sequera, promoció del reciclatge o suport a la mobilitat sostenible.
4. Forma’t a Sant Quirze. Reclamar al Departament d’Educació els cicles formatius a Sant Quirze i desenvolupar el programa “Em quedo a estudiar a Sant Quirze”
5. Nova recollida de residus. Dissenyar un nou servei de recollida selectiva, neteja viària i gestió de la deixalleria.
6. Millora dels accessos al poble. Construcció de la passera de Can Canals i continuar exigint a la Generalitat que faci realitat la variant c1413. Continuar executant el PMUS.
7. Promoció i planificació de l’habitatge. Continuar amb el desplegament del Pla Local d’Habitatge i construcció de dues noves promocions, una d’elles, a l’avinguda d’Egara que, entre d’altres, garantirà una part dels habitatges en règim de lloguer jove.
8. Impuls a les zones esportives. Construcció de la nova piscina i zona d’aigües, millorarem les instal·lacions ja les Fonts i projectarem una nova pista al Castellet.
9. Redacció de plans d’actuació socials. Conjuntament entre els serveis de joventut, gent gran, salut i d’altres, es redactaran plans per abordar problemàtiques psicosocials alineats.
10. Espais de participació i democràcia popular. Revisió dels reglaments i funcionament del Consell de Poble i les meses de participació. Creació de la Síndica Municipal i el Consell Municipal de Comunicació.
11. Redacció d’Estudis de Millora de Serveis. S'encarregaran i desplegaran els plans de millora del pla de verd urbà i d’enllumenat públic i emprendrem els canvis necessaris.

El document del PAM detalla fins a 330 propostes d’actuacions en 24 àmbits. El PAM conclou que aquestes actuacions són una guia de futur destinada a contribuir al desenvolupament sostenible i al creixement harmoniós de Sant Quirze del Vallès.

Descarrega't el PAM i consulta'l detalladament.

També tens disponible la presentació del document al Ple municipal.