Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La pluja va deixar ahir més de 100 litres a Sant Quirze

L'Ajuntament va desplegar un dispositiu per controlar les incidències


La pluja va deixar ahir més de 100 litres a Sant Quirze

Més de 100 litres per metre quadrat van caure ahir a Sant Quirze del Vallès. La tarda va ser especialment intensa al municipi, fet que va produir l’activació del Pla Inuncat ja a migdia. Tot i així, no es van produir incidències greus.
Al parc de Can Feliu va caure un pi, i la zona de pas que dona accés al centre comercial Alcampo, a l’alçada del Poble Sec, va arreplegar força restes de fulles i brutícia. També van caure altres cinc arbres però sense generar incidències a la plaça de Sant Jaume, carrer Canàries, i Font de la Riba. 

Al barri de Les Fonts també van caure alguns arbres per la pluja i la riera baixava especialment intensa. De fet, l'aigua va fer acte de presència a la mateixa estació.

L’Ajuntament va desplegar un dispositiu d’emergència, que va poder actuar en aquests punts, i també en algunes escoles i equipaments on es va filtrar aigua. El pati de l’escola bressol municipal va veure’s força afectat per la intensitat de l’aigua, però la brigada va poder resoldre-ho. De fet, els treballs de control encara continuen aquest matí, així com de la retirada del pi caigut. Cal remarcar també que es van tancar tots els accessos a les rieres.

Aquest matí el pla Inuncat ja ha estat desactivat, doncs encara que la pluja continuarà avui, no es preveu tanta intensitat. I és que l’episodi de pluges que va viure dilluns el país ha estat un dels més abundants des de fa gairebé tres anys. De fet, en el conjunt de Catalunya ha estat el més plujós des de novembre de 2021.
A més, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 1.189 trucades per 760 expedients relacionats amb les pluges, la majoria al Vallès Occidental.