Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

La trobada veïnal amb la policia local omple la Patronal

Durant la reunió es van tractar diversos temes de seguretat i es va exposar el tema de la crema de contenidors


La trobada veïnal amb la policia local omple la Patronal

La Patronal es va omplir ahir de veïns i veïnes que van voler participar en la trobada oberta de la Policia Local. L’acte es va dividir en dos parts. Durant la primera, el sots-inspector, Andreu Tàpia, va exposar les actuacions que s’han realitzat amb motiu de les diverses cremes de contenidors que succeeixen el poble. D’una banda, el cap de la Policia va explicar que és un tema que succeeix arreu, i que la Policia hi està treballant intensament des de 2021 quan, després de la pandèmia, es van començar a produir de manera més habitual.

Perfil dels infractors
Des d’aleshores, segons Tàpia, s’ha pogut construir un perfil bastant acurat dels infractors que realitzen aquest delicte: són del poble, són menors d’edat, es mouen en patinet, vestits de negre i amb caputxa, principalment nois i, en molts casos, formen part de famílies que treballen molt i dediquen poca atenció als seus fills. I, en relació a això es va fer un incís sobre la importància de treballar amb les famílies i de corresponsabilitzar els autors dels fets vandàlics. En aquest sentit, s’ofereix la possibilitat de compensar el dany amb mesures alternatives a la sanció econòmica, una pràctica que pot ajudar a conscienciar sobre el bé comú.
Demandes del veïnat
Un àmplia representació de les Fonts present a la reunió va reclamar més presència policial al barri, per solucionar els actes incívics que succeeixen al barri, principalment a la plaça Maulets. Tàpia va explicar que les Fonts era prioritari i que es trobava a faltar veure més als Mossos d’Esquadra, que són els que tenen la competència en Seguretat Ciutadana, i va emplaçar al veïnat a una reunió per explorar solucions.
Mobilitat
Els vehicles de mobilitat personal o patinets són un altre dels temes que preocupa molt als veïns i veïnes, per l’incompliment reiterat de les normes dels conductors d’aquests vehicles. La Policia va explicar que fa controls de forma reiterada, però que el control dels patinets és un problema global i es trigarà en solucionar perquè és difícil. Els presents d’altres zones, com del carrer Joaquim Rodrigo o Via Augusta, van demanar alguna solució a l’alta velocitat dels vehicles que hi circulen.
Robatoris
Si bé l’Inspector va dir que l’estadística relacionada amb els robatoris no era preocupant, alguns veïns i veïnes van mostrar la seva preocupació per un robatori reiterat a trasters. La Policia va explicar que gràcies a la declaració d’una veïna, s’estava avançant en la resolució del cas i va dir que era molt important que qualsevol persona que senti sorolls anormals en els pàrquings o trasters truqui a la Policia localsorolls anormals en els pàrquings o trasters truqui a la Policia local, al 937216868.