Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports Igualtat Dona-Home

Sant Quirze contra la Lgtbifòbia a l'esport

L'Ajuntament i les entitats esportives se sumen a la reivindicació d'avui 19 de febrer


Sant Quirze contra la Lgtbifòbia a l'esport

Avui, 19 de febrer, es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia a l’Esport. L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma a aquesta reivindicació difonent les accions que les entitats esportives han dut a terme aquest cap de setmana. De la mà dels respectius jugadors i jugadores van llegir un manifest relacionat, abans de l’inici dels respectius partits. Ho van fer el Sant Quirze Bàsquet Club, l’Handbol, el Futbol sala, el Voleibol i també el patinatge, que ho farà dimarts.

Aquesta tarda, també es continuarà amb les accions, concretament al complex esportiu, on s’organitzarà una sessió de Power al frontó, a partir de les 18.30 hores. El Club de Futbol llegirà el manifest el cap de setmana vinent.
Tal i com van manifestar ahir els clubs, aquesta “reivindicació és un símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI+ i de tota la ciutadania per erradicar la discriminació al món de l’esport per raons d’identitat, expressió de gènere i/o orientació sexual”. El text també assenyala que “actualment, les persones amb orientacions, identitats i expressions no normatives que fan esport, encara no són plenament lliures d’expressar-se, sent els homes i els nens del col·lectiu LGTBI possiblement els més castigats”.

La data del 19 de febrer es commemora perquè coincideix amb el naixement de Justin Fashanu, un futbolista nigerià de la lliga anglesa, que va ser el primer esportista professional en rebre pressions a partir de declarar la seva homosexualitat i que, finalment, es va acabar suïcidant.

Podeu llegir el manifest de la jornada en el document pdf relacionat en aquesta notícia.