Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze del Vallès viurà Sant Jordi amb una àmplia oferta d’activitats

Les propostes inclouen tallers, espectacles i signatura de libres, entre altres


Sant Quirze del Vallès viurà Sant Jordi amb una àmplia oferta d’activitats

Sant Quirze celebrarà la Diada de Sant Jordi amb múltiples activitats, no només el mateix diumenge 23 d’abril, sinó que l’agenda ja escalfa motors al llarg d'aquesta setmana. 

Les prèvies

El servei de Joventut ha preparat propostes que van començar dijous i on han pogut participar nois i noies a partir de 12 anys. En aquest sentit, també dijous a Les Fonts es va organitzar un taller de cuina per crear i decorar cupcakes. També al centre cívic Can Feliu el gerent de la fleca santquirzenca Pa i Punt oferia una sessió per aprendre a fer el pa tradicional de Sant Jordi.
Avui divendres 21 també tindrà lloc una terrasseta de Sant Jordi, una ocasió per fer rams de roses de llaminadures, amb photocall i activitats orientades a aquesta festa. S’hi suma el taller de roses dolces.

Les escoles a Can Feliu

Els exteriors de Can Feliu han acollit avui centenars d'infants. Es tracta de la posada en escena de l’espectacle “Per terra de dracs”, de Pep López. L’alumnat de totes les escoles del poble de 1er i 2on a primera hora, i els d’I4 i I5 a les 11 hores, ha gaudit de la proposta.

Activitats a la Biblioteca

La Biblioteca Marcel Ayats ofereix avui divendres una sessió d’”Hora del conte”. La temàtica serà: “Sant Jordi, la rosa i el drac”.
L’endemà, dissabte 22, s’organitza un taller per crear punts de llibre. Una oportunitat per fer creacions novedoses i gaudir així de la lectura des de tots els àmbits.

Diada al Casal Serra de Galliners

Un castell presideix el Casal Serra de Galliners des d'avui. El santquirzenc Ramon Luengo ha creat un mecanisme que compta amb un Sant Jordi, princesa i drac mòbils d’allò més original. Les persones grans que s’hi acostin podran contemplar aquesta decoració tan original i a més, rebran una rosa i el llibre “Morir-ne disset”, de Sergi Belbel, premi Sant Jordi . Hi haurà una trentena d’exemplars i es distribuiran fins que s’esgotin.
El mateix dia 23 s’organitzarà el tradicional dinar de Sant Jordi a càrrec de l’Associació Casal d’Avis.

La Diada

Des de les 10 del matí el parc de les Morisques acollirà parades de venda de llibres i roses, fins les 20 hores. Al mateix espai, de 10 a 14 hores, tindrà lloc un taller que porta per títol “Fem dracs, roses i mussols”, orientat als infants. En aquesta activitat nens i nenes crearan figures inspirades en l’imaginari fantàstic de Sant Jordi a través d’un joc d’escultura.

A partir de les 11 hores escriptors i escriptores locals mostraran els seus llibres, els signaran i estaran a disposició de la ciutadania per conversar i compartir temps en el marc d’una jornada tan especial.

Seguidament, a les 11.30h, l’amfiteatre del parc acollirà l’espectacle familiar “La princesa en texans”. La companyia Sgratta dona a conèixer una princesa molt especial que, amb l’ajuda de diversos personatges divertits, ensenyaran els infants que l’important no és qui ets, sinó com ets.

El punt i final al matí, a les 12.30 hores, el posarà una ballada de Gegants, també al parc.

Podeu consultar la resta de programació prevista per al cap de setmana, en relació al Mostrem, en aquest enllaç.