Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze s'ha sumat avui a l'acte de protesta #7FPalestina

Una concentració a la plaça de la Vila en defensa del poble palestí ha aplegat ciutadania i personal de l'Ajuntament


Sant Quirze s'ha sumat avui a l'acte de protesta #7FPalestina

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i la Secció de CCOO han convocat avui un acte de protesta en relació a la vaga general parcial de dues hores en defensa de Palestina. Amb el hashtag #7FPalestina, molts municipis de Catalunya s'han sumat a la reivindicació, convocada per la CGT. I és que el 7 de febrer es compleixen 4 mesos de l’inici del genocidi que Israel està perpetrant sobre el poble palestí, 16 anys de bloqueig a la Franja de Gaza per terra, mar i aire, 75 anys de neteja ètnica i colonialisme.

Per aquest motiu, avui la plaça de la Vila ha acollit la trobada de ciutadania i personal de l'Ajuntament, amb l'objectiu de denunciar la situació que pateix el poble palestí. Hi ha assistit també l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, així com diferents regidors i regidores de l’Ajuntament.

Laura Roger, membre de l’Ateneu del Món, i Guimel Castañé, representant de CCOO a l’Ajuntament, han estat els encarregats de llegir el manifest. Aquest posa sobre la taula dades com que des del 7 d’octubre “Israel ha assassinat 4.368 estudiants a Gaza i Cisjordània; 94 professores universitàries; 301 treballadors de la salut; o 113 periodistes”, entre moltes més víctimes. Unes dades que, tal i com indica el text “és un avís a totes les que creiem en la llibertat i la justícia social. Volem que les palestines sàpiguen que no estan soles en la legítima resistència contra el colonialisme i l’imperialisme”.

Així mateix, el manifest afirma que “durant aquests 4 mesos el poble palestí ha continuat resistint amb tots els mitjans que pot a la barbàrie. A Catalunya i arreu, centenars de milers hem sortit al carrer, manifestacions (...) cridant ben alt que no tolerem el genocidi i que estem amb el poble palestí”.

Després de la lectura s’han fet uns minuts de silenci com a mostra de rebuig i protesta.

Podeu consultar al detall el manifest del #7FPalestina.