Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NO MÉS PLÀSTICS

De fa uns mesos ençà, hem vist com plàstics de color groc, adornen les ciutats, pobles e inclús els camps i muntanyes de Catalunya. Anem  per on anem, troben als arbres, fanals, enreixats, en realitat a qualsevol lloc on sigui possible lligar quelcom, un tros de plàstic  groc. Des de Ciutadans creiem que no haurien de ser, els espais públics són de tots i no s’han d’utilitzar per manifestacions polítiques de cap mena (excepte en campanyes electorals) i és necessari  respectar això. El que no és, de cap manera, respectable, ni adient ni ecològic és fer aquestes manifestacions amb MATERIAL PLÀSTIC. Sant Quirze del Vallès no és una excepció. Si ens movem pel nostre poble, també veiem aquests plàstics grocs. 

La proliferació de plàstics és una amenaça pels ecosistemes oceànics, un risc per la salut; però a més a més, és una ruïna econòmica. “La neteja dels 50.000 kilòmetres de costes i platges a Europa té un cost anual d’entre 194 i 630 milions d’euros”, segons explicà Joanna Drake, directora general adjunta del Medi Ambient de la CE, en la presentació estratègia europea contra els plàstics, organitzada a Barcelona per la representació de la CE i el consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible de la Generalitat.

Hi ha estudis, que afirmen que els crustacis i peixos, ja han incorporat al seu metabolisme el plàstic, que després nosaltres posem a les nostres taules i mengem i que, causen danys a la salut humana.  No oblidem que una botella de  1’5 litres desapareix en 500 anys. Es calcula que l’any 2050, hi haurà més plàstic que peixos al mar.

És per tot això, que des de Ciutadans Sant Quirze del Vallès, demanem que l’Equip de Govern, prengui les mesures necessàries, per evitar malmetre el Medi Ambient, que sigui Sant Quirze l’excepció i no veiem pels seus carrers plàstics contaminants exposats per tot arreu . Tots podem expressar-nos però hem de ser responsables i preservar aquest món el millor possible per les següents generacions.

Web: www.vallesoccidental.ciudadanos-cs.org 

Correu: sant.quirze@ciudadanos-cs.org 

FacebookCs Sant Quirze del Vallès 

Twitter@Cs_santquirze