Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CIUTADANS RECLAMA EQUITAT LINGÜÍSTICA

El Grup Municipal de Ciutadans presenta una moció per tal de donar compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre l’aplicació de les mesures cautelars en relació l’equitat lingüística a les escoles. Aquesta instava al Departament d’Educació a que com a mínim el 25% de les matèries lectives fossin impartides en castellà, una de les dues llengües oficials a Catalunya. 

El Grup Municipal de Ciutadans entén que la presencia de la llengua espanyola a l’escola, no en qualitat de llengua estrangera, sinó de llengua vehicular, suposa, simplement, reconèixer a l’escola el que és habitual a la vida diària. 

L’Ajuntament, que assumeix com a pròpies les competències en matèria educativa no pot ser indiferent a aquestes sentències i amb la finalitat de facilitar a la ciutadania l’exercici dels seus drets proposem que s’informi als centres eductius de la sentencia dels TSJC i que es doni compliment a la resolució judicial sense la necessitat de que les famílies ho exigeixin per la via legal.