Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CIUTADANS RECLAMA EQUITAT LINGÜÍSTICA I EL PSC S‘ABSTÉ

El Grup Municipal de Ciutadans  va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament al Ple del mes d’octubre per tal de donar compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre laplicació de les mesures cautelars en relació lequitat lingüística a les escoles. 

La sentència del TSJC instava al Departament dEducació a que com a mínim el 25% de les matèries lectives fossin impartides en castellà, una de les dues llengües oficials a Catalunya. 

El Grup Municipal de Ciutadans va defensar al Ple de l’Ajuntament que la presencia de la llengua espanyola a lescola, no en qualitat de llengua estrangera, sinó de llengua vehicular, suposa, simplement, reconèixer a lescola el que és habitual a la vida diària. 

La moció no va prosperar, obtenint els vots en contra de Junts x Sant Quirze, Junts x Catalunya i En Comú Podem Sant Quirze.

Va sorprendre l’abstenció del Grup Municipal Socialista a aquesta moció que pretenia que l’Ajuntament informés als centres educatius de la sentència dels TSJC i que es doni compliment a la resolució judicial sense la necessitat de que les famílies ho exigeixin per la via legal.

Els partits constitucionalistes no hem de tenir complexos en la defensa dels trets d’identitat que ens defineixen. 

En qualsevol cas i malgrat l’oposició en l’aprovació d’aquesta moció informativa, el Grup Municipal de Ciutadans vol informar als pares que la sentència del TSJC indica que les famílies tenen dret a que com a mínim el 25% de les matèries lectives siguin en castellà.