Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reflexions després del darrer Ple municipal

En resposta a les informacions que el Grup municipal de Convergència ha fet públiques en relació al desenvolupament del passat Ple del passat 29 de setembre, JUNTS per SANT QUIRZE-ERC vol manifestar el següent:

1er- Malgrat estar acostumats a la constant tergiversació que contenen les informacions que transmet Convergència de les sessions plenàries, no ens deixa de sorprendre la seva tendència malaltissa a mentir i manipular el que passa en aquestes sessions plenàries, així com el fons dels temes que es debaten.

2on- Que afortunadament ara, a diferència de quan el poble patia el seu obscurantisme informatiu de govern, els plens es transmeten en directe i per tant es fàcilment contrastable que les seves informacions no gaudeixen del mínim rigor i veracitat.

3er- També, i buscant la mateixa transparència, l’actual equip de govern municipal prefereix portar la resolució de les objeccions d’intervenció per desviació pressupostària o manca de crèdit, al Ple municipal i fer-les clarament públiques, en comptes de resoldre-les en l’estretor del despatx d’alcaldia com passava en temps recents. Al respecte, cal qualificar directament de mentida l’afirmació de Convergència, sobre el fet que la nostra companya Elisabeth Oliveras manifestés comoditat defensant a Ple la desviació que les obres de millora de la vialitat a la zona de l’estació havien patit. Volem reiterar la facilitat de comprovació d’aquest fet en la possibilitat de consultar el vídeo del Ple.

4art- La Sra. Mudi queda “retratada” quan respon al nostre company Francesc Fernández, responsable de Medi Ambient, que ella no ha de “fer-li la feina” d'ajudar a mantenir nets espais del nostre poble. No va d’això, Sra. Mundi: és l’obligació de qualsevol veí o veïna del poble, especialment sí ets càrrec electe. En Francesc Fernández només li va demanar informació, que vostè assegurava tenir, sobre la ubicació de tanques abandonades en espais naturals del nostre poble.

5é- Constatem, al respecte de l’afirmació que fa Convergència sobre un increment de sou injustificat a l’actual Cap de Territori, que el Grup municipal de la Sra. Mundi es nega a acceptar que les formes de governar han canviat. Ara ja no són temps de càrrecs de confiança, amb sobresous encoberts en treballs no realitzats o que es dedicaven a contractar socis seus d’empresa per fer projectes d’obres a l’Ajuntament. Ara toca rendibilitzar les capacitats (reals) dels treballadors de la casa, acumular funcions i estalviar-nos diners. En aquest cas la Cap d’Àrea de Territori acumula també les funcions d’assessorament jurídic d’urbanisme, amb l’estalvi que això comporta alhora de rebre complements per majors funcions.

6é .- Finalment, Junts per Sant Quirze reitera la seva ferma vocació municipalista. De fet, el nostre és un projecte que neix de la profunditat de creure que la política és realment útil a nivell de poble, de municipi. Només responem i treballem per Sant Quirze, i hem cregut necessari impulsar la baixa del nostre Ajuntament de la Federació de Municipis perquè creiem que amb la nostra adscripció a l’Associació Catalana de Municipis és suficient.