Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CiU-PSC-PP aproven el darrer pressupost del mandat rebaixant inversions i sense idees

Creix la despesa en personal i en bens i serveis sense explicar la millora de serveis cap a la població

En el ple de dijous, dedicat al pressupost general pel 2015, Junts per Sant Quirze va fer una detallada explicació començant la crítica amb el marc general de recentralització i la mala actuacions reiterades per part del govern espanyol, com és la manca de definició dels recursos que tindran els municipis per l’any vinent, fet que frena clarament la reactivació de l’economia i dificulta la creació de llocs de treball.

L’equip de govern (CiU-PSC-PP) acaba el mandat sense idees i mostrant la seva paràlisi de govern a través del pressupost municipal per l’any 2015.

Les àrees més importants de despesa són la de Via Pública, Economia i Serveis Interns, atès que les escombraries i la neteja viària (2,6 M €), la neteja d’edificis (875.000 €), així com el préstec i interessos que ha de pagar anualment l’Ajuntament (1,64 M €), representen una gran part del conjunt del pressupost.

De les 13 despeses més importants del capítol de bens i serveis -les majors de 100.000 €- tan sols una, la 12a, fa referència a polítiques socials, a través dels 120.000 € que destina el pressupost al Programa d’atenció a la dependència, fet que ha originat la crítica per part de l’equip de govern, titllant de demagògica les dades mostrades per Junts per Sant Quirze.

Menys de la meitat de la inversió pressupostada que l’any passat

El pressupost destina 514.000 € a inversions, lluny de les 1.153.000 € de l’any anterior. Del conjunt de la inversió, tan sols la millora dels equipaments esportius compta amb una rellevant assignació pressupostària (175.000 €), la resta són petites millores que s’han efectuat sense un procés de participació ciutadana real. Junts per Sant Quirze ha criticat la paràlisi d’inevrsions que ha viscut el municipi, on en 4 anys no s’ha pràcticament invertit i el poc que s’ha destinat no s’ha consultat amb la resta del consistori.

Junts per Sant Quirze ja proposat un Pla de Treball que sigui el full de ruta a seguir

Després de l’anàlisi de la proposta de pressupost, el principal grup de la oposició ha proposat la rebaixa dels principals impostos i taxes després de 8 anys de reiterats augments (50% recaptació de l’IBI, 28% escombraries i 19% impost de vehicles), així com un Pla de Treball que determini des de com han de ser les Ordenances Fiscals, a les Inversions que Sant Quirze necessita, tot posant l’accent en polítiques socials i el reforç de serveis públics com l’habitatge, el transport públic i l’educació.

Finalment, ha reclamat un pla quadriennal d’inversions que s’ajusti a la realitat, que serveixi també de full de ruta, i on el govern expliqui al poble què ha passat aquell any i s’observi el grau d’assoliment dels objectius fixats l’exercici anterior

ICV s’absté al pressupost i no podrà presentar al·legacions

El grup municipal d’ICV s’ha abstingut al pressupost conservador de CiU-PSC-PP i no podrà fer-hi aportacions en forma d’al·legació, contràriament al què ha manifestat la seva portaveu al mateix plenari, fet que ha originat l’agraïment per part del grup municipal de CiU.

Grup municipal de Junts per Sant Quirze