Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un poble, un govern

Som República. Que ningú no oblidi la proclamació que va fer el Parlament de Catalunya el dia 27 d'octubre. I el nostre Govern és el que encapçala el Molt Honorable President Carles Puigdemont. Les hores són greus: els Jordis segueixen en presons espanyoles i no cal explicar res. Fins i tot les persones no independentistes saben que les manifestacions, activitats, concentracions i actes que han organitzat sempre l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han estat un reflex del poble català: pacífiques, plenes d'alegria reivindicativa. En tots aquests anys sumant milions de persones al carrer mai no s'ha trencat ni una paperera, a diferència del que ha passat quan el feixisme espanyol ha tret les urpes per Barcelona (o Palma, o València).

En el moment d'escriure aquestes ratlles, una part del nostre Govern és a Madrid esperant que una jutgessa decideixi si els empresona o poden tornar cap a casa. Davant d'aquests fets seguim conjurats en la defensa de les nostres institucions, de les persones votades democràticament, els nostres càrrecs electes. A Catalunya ningú no va enganyar: Junts pel Sí tenia un programa electoral clar, un camí a la independència que ningú no va impugnar abans dels comicis del 27 de setembre del 2015, i els nostres governants s'han limitat a aplicar-lo. Tan podrida està la democràcia espanyola que aquells qui compleixen una promesa mereixen càstig ?. 

Només recordeu la piulada que va fer l'Elisabeth Oliveras el diumenge 29 d'octubre i que, creiem, resumeix el sentir de la majoria del nostre poble, "Com alcaldessa de Sant Quirze del Vallès només reconec el Govern de Catalunya com a Govern legítim. A disposició del Govern i del poble".

Nosaltres amb ella, amb Catalunya i amb les nostres institucions i electes.

EDITEM: Són tres quarts de sis de la tarda del dijous 2 de novembre i ja s'ha confirmat l'ordre de presó pels membres del nostre Govern. No hi ha paraules per a tanta misèria, per a tanta vergonya d'un Estat indigent, governat pel partit més corrupte d'Europa. Només dir que no podràn amb nosaltres, el poble de Catalunya aguantarà, aguantarem, i els vencerem a la nostra manera, els vencerem a les urnes i cívicament al carrer, perquè tenim el que ells no tenen ni tindràn: dignitat i el poble. Ells tenen jutges, lleis, odi i por. Nosaltres ens tenim les unes a les altres. Ni una passa enrere. A Sant Quirze del Vallès fortes i convençudes, persistirem. Endavant !.