Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El valor del treball conjunt al servei del poble

Tot i que pugui semblar que la realitat política que viu el nostre país eclipsa de forma inevitable la resta d’aspectes del nostre esdevenir quotidià, la vida als nostres pobles i ciutats segueix. A Sant Quirze, el passat 18 d’octubre vàrem aprovar inicialment les Ordenances Fiscals del 2018, i des de Junts per Sant Quirze – ERC volem posar en valor dues coses: en primer lloc, l’excel.lent labor de les treballadores i treballadors municipals que, com sempre, amb la seva professionalitat, han possibilitat el desenvolupament d’aquesta feina complexa. Moltes gràcies a totes i a tots!. I d’altra banda, no podem deixar d’agrair a la resta de grups municipals les seves aportacions, que han permès que el resultat aprovat inicialment sigui fruit d’un treball conjunt i d’un consens ampli. Seguirem esforçant-nos perquè així sigui!.

I per acabar, desitjar que les ordenances que finalment aprovarem una vegada finalitzada l’exposició pública siguin un instrument útil per al poble. Enguany, s’han pretès reforçar els criteris socials i mediambientals com a dos dels eixos principals a l’hora d’establir les bonificacions: s’amplien les situacions familiars susceptibles d’accedir a la bonificació de l’IBI, es recullen nous criteris per gaudir de bonificacions per criteris mediambientals en emissions de gasos per a la combustió, s’augmenta la possibilitat de beneficis fiscals per aquelles construccions que incorportin sistemes d’energia renovable, es deixen de computar les pensions no contributives a l’hora de determinar la frenda a efectes de bonificació o exemció de la taxa de recollida d’escombraries, etc.

En definitiva, unes ordenances que pretenen respondre a les necessitats detectades i que tenen la pretensió de ser obertes i inclusives, una eina eficient per al poble al servei dels seus veïns i veïnes. Conjuntament ho estem fent possible!.