Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC suspèn el començament de campanya a Sant Quirze

DILLUNS 4 DE DESEMBRE DEL 2017. Les dotze de la nit d'avui. Aquesta és l'hora marcada pel començament de la campanya electoral de cara a les eleccions del 21 de desembre. Un moment que en l'imaginari col.lectiu associem a la imatge de les persones dels diferents partits fent la tradicional enganxada de cartells. 
Aquests comicis, però, neixen viciats: són unes eleccions il.legítimes, nascudes d'un cop d'Estat perpetrat pel que possiblement sigui el partit més corrupte i moralment brut d'Europa per tal de frenar els anhels del poble català, expresats de manera democràtica a les urnes, primer, i al Parlament després. Però hi serem, perquè una urna a nosaltres mai no ens espanta.

Amb el President Puigdemont a l'exili amb una part dels Consellers del Govern legítim, avui hem sabut que el Tribunal Suprem espanyol ha decidit perllongar la situació de presó del vicepresident Oriol Junqueras, juntament amb la del conseller Forn i els Jordis.

Saludem la tornada a casa de les sis conselleres i consellers que fins fa una estona han estat a Alcalá de Henares i a Estremera i ens alegra que tornin i puguin reprendre una certa normalitat en llurs vides, però el president del nostre partit, Oriol Junqueras, seguirà a la presó, hi seguirà quan aquesta nit comenci la campanya electoral, i a diferència d'altres candidats i caps de cartell, ell no sortirà a les imatges ni podrà explicar els arguments del nostre partit, un partit de 86 anys d'història, zero casos de corrupció i això sí, molt coneixement acumulat de repressió, exili, tortura, presó i mort, entre ells l'únic president democràticament escollit i mort violentament pel feixisme a Europa, Lluís Companys. És per aquest motiu que la secció local d'ERC a Sant Quirze del Vallès hem decidit que aquesta setmana no enganxarem els cartells de la nostra formació en la campanya electoral al poble. Tothom ja ens coneix, sap de la nostra trajectòria, tothom coneix Oriol Junqueras, així que en senyal de protesta i solidaritat amb ell i amb els altres presoners polítics, ajornarem l'enganxada de propoganda electoral. Però això sí, el 21 de desembre, sepultem-los amb vots, que vegin que a Sant Quirze, al pais, som més, que sàpiguen que no defallirem; ho farem pels que no hi poden ser físicament però que amb llur exemple ens marquen el camí.