Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 21D, fem República des de Sant Quirze

El cap de setmana que hem deixat enrere ha estat intens; el darrer abans de les eleccions de dijous i alhora el de la Marató, que ha esdevingut ja tota una tradició en els dies previs al Nadal a casa nostra. La gent d’Esquerra vam estar dissabte i diumenge amb la nostra parada al parc de les Morisques, rebent i donant escalf i motius per seguir lliutant i per vèncer. Quan s’acosta el moment de la votació, ja està tot dit, tot se sap i ja ens coneixem totes. Per exemple: qui va estar amb els que colpejaven el poble l’1 d’octubre i qui vam rebre els cops.

Sabem que tots els candidats han pogut fer campanya: presencial o a distància, amb llibertat total aquells que donen suport al 155 o des de l’exili; tots els caps de cartell excepte Oriol Junqueras, que segueix tancat a la presó d’Estremera per haver complert un programa electoral que no havia estat prèviament impugnat i per tirar endavant exactament allò que es va comprometre a fer, i fer-ho quan arribava la tremolor de cames. A Esquerra tenim 86 d’anys d’experiència amb errades, certament, perquè som humanes, però sense renúncies: hem sofert mort, exili i presó en passat i present. Per això, i de cara a les eleccions de dijous, proposem reprendre la feina, seguir-la i fer un seguit d’actuacions, que passen, entre d’altres moltes coses, per:
– Desplegar la renda garantida de ciutadania i establir un salari mínim de referència de 1.000 euros.
– Enfortir el sistema de salut i de serveis socials per garantir l’autonomia de les persones i la inclusió social.
– Fer inversió educativa per l’escola, la cultura i la cohesió social de la República.
– Impulsar el finançament públic i cooperatiu per a l’economia productiva i una nova fiscalitat per a les PIME i pels autònoms.
– Establir la reforma horària i aprovar mesures per fer efectiva la igualtat entre dones i homes.

També des de Sant Quirze, volem construir una República de persones lliures i iguals. Un nou país sense corrupció, on tothom tingui les mateixes oportunitats. Una societat del benestar avançada, diversa, inclusiva i cohesionada, amb una economia de base exportadora i industrial, on tothom pugui viure i prosperar dignament.

Aquest vespre tancarem la campanya amb un acte conjunt de les tres llistes per la República al CEIP Purificació Salas, a quarts de vuit. Perquè l'objectiu és clar: treure els nostres presos polítics de la presó, deixar enerere el malson espanyol i seguir cap a la plena llibertat del país.