Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze enforteix el suport al jovent i l'escola catalana

Comencem l'any 2018 i ho fem amb l'aprovació, en el darrer Ple del 2017, de les propostes presentades per l'equip de govern en matèria de joventut i educació. Després que el passat mes de juliol s'aprovés el Pla Local de Joventut pel periode 2017-2020, ara han nascut tres òrgans de treball adreçats al jobent del poble, un sector importantíssim de la nostra població (compteu que a SQV el 20% de la població té entre 12 i 19 anys): estem parlant de la Taula de formació i ocupació juvenil, un instrument per compartir informació i estratègies, i desenvolupar, coordinar i fer el seguiment de les actuacions relacionades amb la formació i l'ocupació del jovent al poble.

La segona eina creada és de Taula Jove, que ha de fer un seguiment del Pla Local abans esmentat en quant a la seva implementació, per tal de propiciar un canal de relació entre la regidoria de Joventut i les entitats juvenils, grups de joves, entitats que aglutinen jovent, membres dels consells escolars i joves a títol individual.

I el tercer organisme que ha vist la llum és la Taula de salut juvenil, que vol afavorir un debat permanent que estimuli i doni suport als aspectes relacionats amb la salut juvenil a Sant Quirze.

Tot això arriba després de l'aprovació del Pla Local de Joventut, un llibre de ruta pel periode 2017-2020 per treballar en quatre àmbits: els procesos de formació i d'inserció, els usos del temps de lleure i la salut juvenil, la participació del jovent amb l'horitzó fixat en la creació d'un futur Consell de Joves al poble, i el treball transversal del Servei de Joventut de l'Ajuntament.

Igualment, l'any comença amb l'aprovació pel Ple de la moció d'adhesió i suport al manifest de somescola.cat per refermar el suport a l'escola catalana i al model de cohesió que social que representa. Som Escola està formada per entitats cíviques, culturals, i de tot l'àmbit educatiu català, i aquest suport és especialment necessari en aquesta àpoca d'atacs recentralitzadors de l'Estat espanyol i de partits com el PP i Ciutadans, que s'han plantejat una batalla contra el model d'immersió que ha funcionat durant dècades al nostre país.

Podeu accedir al manifest clicant en aquest enllaç: www.somescola.cat/manifest-per-la-consolidacio-proteccio-i-millora-del-model-educatiu-catala/