Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pressupostos participatius: fes teu SQV

Fins el 24 de setembre, totes aquelles persones majors de 14 anys empadronades a Sant Quirze poden votar per decidir a què es destinaràn 200.000 euros del pressupost municipals de l'any vinent. És ja la tercera edició dels presupostos participatius, una idea feta realitat pel govern municipal que lidera Junts per Sant Quirze i convertida en realitat per complementar l'acció política. El veïnat, ja sigui a títol individual o organitzat (Associacions de Veïns, AMPES d'escoles, clubs esportius, etcètera), sovint detecta unes necessitats o té inquietuts, i per tal de recollir el sentir de la població, Junts ens van comprmetre a posar una part de la inversió municipal en mans del poble a travès de la democràcia participativa. A més de creure'ns-ho, ho apliquem.

L'actual equip de govern començà el seu mandat l'estiu del 2015, sense temps de desplegar el procés pel 2016, però l'any següent, el 2016, ja es va engegar el projecte de pressupost participatiu votat pel veïnat, i enguany veiem amb satisfacció com s'ha rebaixat l'edat de votació fins als 14 anys (així doncs aquest cop pot votar qualsevol noi o noia empadronada/t al poble i que hagi nascut abans de l'1 de setembre del 2004). Després que a l'abril es recolliossin les propostes, aquestes van ser sotmeses a valoració tècnica per tal de verificar que complissin amb els requisits establerts, i enguany un total de 44 han passat a la fase de votació, que, com queda escrit, resta oberta fins el dilluns 24 de setembre.

Animem doncs la gent de SQV a votar i decidir en què vol invertir 200.000 euros del pressupost municipal l'any vinent. Els projectes escollits en les edicions anteriors ja són realitat o estàn en fase d'execució, i el compromís del govern municipal es manté ferm i inalterat: allò que s'aprovi serà inclòs en el pressupost 2019. És democràcia en mans del veïnat i empoderament de la població.

Pots veure les `propostes finalistes i votar al web municipal: https://consultes.santquirzevalles.cat/votaciopropostes2018/