Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una fiscalitat al servei del poble

 El 22 d’octubre, el Ple municipal va aprovar les Ordenances Fiscals 2020. Aquest, i el de pressupost,són dels plens municipals més importants de l’any. En el primer, es fixa el grau d’esforç en forma de tributs per tal de seguir millorant el poble. I en el segon, es concreta la utilització de tots els recursos econòmics dels que disposem destinats al servei a les persones.

El govern municipal ha fet una aposta decidida perquè aquestes Ordenances acompleixin un triple objectiu. El primerés la fiscalitat progressiva, ergoque aporti més qui més possibilitats té de fer-ho. Així doncs, l’IBI residencial augmenta un 4%, però ho fa de forma específica per aquell 10% d’activitats amb més superfície i valor cadastral. Per consegüent, la recaptació total d’IBI residencial augmenta en 194.000€,mentre la recaptació d’IBI i IAE per activitat econòmica que acumulen més sòl i recaptació suposa un ingrés afegit per les arques municipals de 461.000 €.

El segon és el de la previsió anticipada en el destí final d’aquest augment de recursos i l’assoliment dels objectius previstos per aquest mandat. I, el tercer és el de fer de la fiscalitat un incentiu afegit en el respecte pel medi ambient: prolonguem la bonificació de l’IBI de 3 a 5 anys per a la instal·lació d’energia fotovoltaica així com la concessió d’exempcions en taxes i impostos de construcció. També les OOFF recullen una nova bonificació per a totes les llars que apostin pel compostatge dels residus.

En definitiva, unes ordenances fiscals que estan pensades per la majoria dels veïns i veïnes de Sant Quirze. Una fiscalitat al servei del poble, en el sentit més noble de l’accepció del concepte poble.