Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

De mussols, profetes i terres

L'article periòdic del regidor Josep Coll

Sempre he pensat, que la impagable lliçó col·lectiva que ens ha donat (i ens dóna),  any rere any, el Premi Mussol és el de desmuntar aquell tòpic tant autoflagel·lant de “ningú ha estat profeta a la seva terra”. Aquest any, un cop més, el nostre premi d’estima empírica pels nostres (amb un toc de xovinisme mesurat i  ben entès) ha reconegut la trajectòria i la tasca d’un veí (el Premi Mussol) i d’una entitat del poble (el Premi Mussolada).

El premiat en aquesta edició 2021 ha estat en Josep Busqueta. El tinc, utilitzant al gran Pla en passiva, per quelcom més que saludat o conegut. Per tant podria, per eliminació de figures del llistat planià, caure en una certa subjectivitat subconscient. Però deixeu-me que us digui que, en el cas d’en Josep, la justícia del guardó és clarament objectivable, precisament, en la seva infatigable dedicació en el lluïment i projecció dels altres. El seu ha estat un treball abnegat i constant en seguir, parlar, presentar i noticiar altres veïnes i veïns, entitats, associacions o clubs de Sant Quirze. El nostre cronista dos punt zero ha rebut, doncs, un merescut reconeixement.

Pel que fa al Premi Mussolada, les premiades han estat les Voluntàries del Covid19. Dones, veïnes del poble, que en una demostració gegantina de capacitat d’autoorganització i solidaritat desmesurada van cosir, van comprar, van servir, van transportar, van ajudar, van..., en les primeres, desconcertants i desoladores setmanes i mesos de la pandèmia. Mussoles heroiques que van fer palesa una màxima irrefutable: ajudar amb vent favorable és destacable, ajudar a contravent és reservat a les grans persones.

Per molts anys! Sou, tots i totes vosaltres, els nostres estimats mussols. Però també sou, i quina joia poder-ho dir,  profetes a casa vostra.