Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alcaldessa: gràcies, però no és el mateix

De com un projecte esgotat s'apropia de conceptes aliens quan vénen eleccions

El 23 de febrer passat, can Barra acollia la presentació de Montse Mundi com a candidata de CiU ( o de CDC ) a la reelecció: l'alcaldessa amenaça amb quatre anys més. Està en el seu dret, faltaria més.

Ara bé, mirant el video que s'ha enviat per emails a diverses persones i entitats del poble, acabem de descobrir que la senyora Mundi és tan treballadora i està tan disposada al servei públic que fins i tot ha començat a fer la campanya de Junts per Sant Quirze.

Si us hi fixeu, veureu que al minut 2:27 l'alcaldessa diu que vol actuar “ amb eficiència, transparència, honestedat i participació “. Benvinguda a la realitat, senyora candidata !, acaba vostè de citar, textualment, un fragment de la primera pàgina del programa electoral de Junts per Sant Quirze a les elecciones municipals de l'any 2011, on hi ha escrit “ Quatre valors: Honestedat, transparència, eficiència i participació “. Tan escassos van d'idees vostè i la seva gent que han de tirar mà del nostre programa d'ara fa quatre anys per omplir el seu discurs ?. Ja ens agrada i ens va bé que vostè tingui tan interioritzats els nostres punts innegociables, saber que llegeix el nostre programa polític en lloc de perdre el temps jugant al Candy Crush com fa la dreta més reaccionària de l'Europa occidental ( amb la qual, per cert, ha estat vostè governant Sant Quirze ), saber que l'ideari de Junts l'inspira fins al punt de manllevar textualment conceptes que per a nosaltres, l'esquerra independentista, són fonamentals. Temps de sobres ha tingut per aplicar, al capdavant del tripartit que CiU ha format amb el PP i el PSC aquests quatre principis, com per ara reivindicar-los. És bo saber que el nostre grup és, en privat, la seva font d'inspiració per a un moment tan assenyalat com el discurs de presentació de la seva candidatura.

Plantejat així el tema, l'animem a seguir llegint el nostre programa, el de 2011 i el que presentem pel periode 2015 - 2019, potser trobi alguna altra idea que li agrada, ja sigui de manera conscient o inconscient, i pot anotar-la per treure conceptes interessants per si ha de fer algun discurs d'aqui a quatre anys, que sembla ser el temps d'avantatge que Junts li porta en el camp de les idees. I vigili, que les propostes de l'esquerra independentista són com un vestit: no li cau bé a tothom. Quan vostè, senyora Mundi, parla d'honestedat, transparència i coses d'aquest estil, ha d'estar preparada per actuar en conseqüència, perquè si no, passa el que passa sempre que la dreta vol entrar en un camp que no és el seu per tal de treure'n profit: et penses que les paraules se les endú el vent i no, perquè sempre hi ha algú de Junts disposat a passar l'estona fent un article avisant d'un plagi descarat o de la casualitat més bèstia. Perquè és lleig utilizar aquestes quatre lleis sagrades del que ha de ser l'activitat política ( repetim: honestedat, transparència, eficiència i participació ), quan fa uns mesos has donat per acabat un ple municipal negant la paraula a una regidora de l'oposició al famós crit de “ ni paraules ni hòsties “. I és clar, aleshores, es veu el llautó i els pobres vilatans descobrirm, com en el conte, que l'alcaldessa va despullada, i que el que diu ho diu, només, per quedar bé ara que hi ha eleccions.