Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze: el gran repte entre ser un poble emergent o empobrit

A qui no li agrada participar de projectes i veure el bon impacte de la feina feta?

Aquests darrers mesos hem visitat totes les zones de Sant Quirze. Han sigut 10 diumenges de diàlegs amb el veïnat, rebent les seves inquietuds i propostes per fer un poble millor. Trobades que ja estan sent útils per elaborar el proper programa electoral per les eleccions municipals del 24 de maig.

Enmig del debat entre la nova i la vella política, hi ha també una transformació dels processos. Abans, els partits presentaven propostes per campanya electoral i la ciutadania escollia els seus representants, on al millor dels casos, la proposta s’havia fet escoltant al poble.

Enguany, i gràcies també a la irrupció de les noves tecnologies, la població espera d’una banda una relació bidireccional amb els partits, on es rebin i es puguin aportar solucions. I de l’altre, vol que això sigui de manera periòdica (i amb resposta síncron, immediata) i no un cop cada quatre anys.

Per fer-ho, hem de crear canals de decisió àgils, moderns i operatius, on dinamitzar propostes engrescadores i projectes d’innovació social. Quan el nombre de participants és escàs, no és degut a manca d’interès, si no a la de disposar d’instruments de governança feixucs i poc operatius. A qui no li agrada participar de projectes i veure el bon impacte de la feina feta?

Cada cop més, els municipis jugaran un paper clau pel nostre benestar, on conviuran (l’un al costat de l’altre!) pobles i ciutats, unes d’emergents -amb bones escoles, equipaments, transport, formació, respecte per la natura, alta ocupació, etc.- amb d’altres d’empobrides.

En aquesta cursa no ens podem quedar endarrere i cal que fem un pas endavant com a poble. L’Ajuntament de Sant Quirze s’ha de reinventar, obrir-se i servir a la seva gent. Pujar al tren de la innovació social i fer-ho bé, és el gran repte que tenim com a poble.

Àlex Brossa

Regidor de Junts per Sant Quirze