Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONGELAR I DONAR ESCALF

Tots i totes sabem (i patim) l'angoixant situació econòmica que té, com a components bàsics, la inflació desbocada en productes i serveis bàsics i, d'altra banda, una boirina d'incertesa i neguit pel futur immediat. Durant el mes d'octubre, els ajuntaments del nostre país és troben immersos en la redacció de les Ordenances fiscals (OOFF) per l'any vinent. Voldríem doncs, fer-vos un conjunt de reflexions i informacions que creiem del tot necessàries ateses les circumstàncies.


Des del govern municipal de JUNTS per SANT QUIRZE - ERC estem treballant en unes OOFF que no incrementaran cap dels conceptes que contenen. Estem convençuts que en les circumstàncies actuals, d'extremes dificultats, les administracions públiques han de ser coherents i especialment curoses a l'hora d'establir l'esforç contributiu de la ciutadania. Per tant, i per dir-ho en vocabulari planer, tots el impostos i taxes per l'any vinent han estat congelats per segon any consecutiu.

Però tanmateix , l'obligació, el que hom espera, de l'Ajuntament és que s’aboquin  el màxim de recursos, i si ens permeteu, tota la imaginació, en aconseguir que ningú pateixi amb un grau de crueltat especial, que ningú es quedi enrere. Des del govern municipal, us volem assegurar que, tal i com es va fer amb la crisi recent del Covid, ens comprometem a treballar incansablement en aquesta línia d' actuació.

Mesures i ajudes en l'àmbit educatiu, en el de suport a l'habitatge i el lloguer, amb suport directe al teixit comercial, amb la municipalització de serveis que han de comportar menys costos pel veïnat, increment de recursos en atenció social, etc. Com ja hem dit, en altres moments durs de la crisi del Covid,  ens n'hem de sortir totes i tots, per orgull i dignitat de poble.

El repte és gran, però sí, hem de fer possible congelar i donar escalf.