Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

UN EXEMPLE MÉS DE DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA

 

El  Ple d’aquest mes de setembre conté a l’ordre del dia, l’aprovació provisional del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Aquest és el darrer tràmit en l’àmbit municipal i pendent de l’aprovació definitiva per part de la Generalitat de Catalunya. Un tràmit que culmina un procés iniciat a l’any 2017 amb la redacció de l’Avanç del Pla, continuant amb l’aprovació d’aquest Avanç a l’abril de 2018 i, posteriorment, amb  l’aprovació inicial del  POUM el març de 2019.

La importància d’aquest document de planejament urbanístic és fonamental per un municipi. En ell es decideix, en definitiva, el model de futur pel nostre poble. Si el Ple municipal acaba aprovant el nou POUM, el Sant Quirze pel que apostarem és un poble sense més potencial de creixement que el previst fins ara, que respectarà tot el sòl no urbanitzable, amb respecte mediambiental, la recuperació dels àmbits naturals periurbans i amb una aposta decidida per l’habitatge públic i de protecció oficial.

Aquest POUM és resultat de la feina realitzada pel conjunt del poble. Des d’un bon inici, amb l’assessorament tècnic necessari però, sobretot, amb la participació àmplia i efectiva del conjunt del veïnat,  on totes i tots hem pogut abocar idees, propostes i suggeriments.

En definitiva, la persistència ferma  que ha guiat sempre al govern municipal de JUNTS per SANT QUIRZE-ERC. La mateixa convicció que ha fet possible les meses sectorials creades amb els col·lectius i les entitats del poble, o la creació fa uns mesos del Consell de Poble, o la redacció participada de l’Ordenança de civisme, o també (en aquest mateix  Ple) després d’anys de treball amb les veïnes més joves, l’aprovació  del Consell d’Infants on es puguin fer-se sentir.

El repàs de tota l’acció participativa dels darrers anys seria llarga, i estem segurs que totes i tots vosaltres en sou conscients. En aquest Ple de setembre en viurem nus exemples, Participar és la translació de la democràcia participativa adreçada als representants populars perquè facin realitat la defensa dels interessos generals i la voluntat del poble.