Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

DE BONA NOTA

Estem al final d'un altre curs escolar i educatiu. "Tempus fugit" que va escriure el poeta romà. La nota final, que és la transcripció avaluativa d'una feina acumulada, és a Sant Quirze, molt bona. L' esforç conjunt de tota la comunitat educativa, amb els equips docents al capdavant, fan que curs rera curs els nostres centres educatius assoleixin amb èxit la magnífica, meravellosa - i necessària - tasca d'educar al nostre poble. "A les persones les eduques o les pateixes" que va  meditar i deixà escrit Marc Aureli, l'emperador savi.

 
L'univers educatiu local, concretament en l'àmbit de les "personetes", de les nostres veïnes més xiques, ha viscut una novetat important en aquest curs. L' Escola Bressol municipal ha estat gestionada, per primera vegada en la història, de forma directa per l'Ajuntament. Podríem dir que ha estat, més que mai, "municipal i pública". Era un compromís de mandat de l' equip de govern municipal i ho hem fet desmentint determinades profecies catastrofistes d'altres grups amb certs prejudicis que defensen la gestió privada de l'educació. Hem aconseguit, en definitiva, fer estrictament públic i allunyat d'aspectes mercantilistes un bé, tant preuat, com és l'educació de 0 a 3 anys.

També, i ja és extraordinàriament habitual, hem de reconèixer la gran tasca i esforç realitzat per l'Escola d'adults l'Olivera. Un curs que ha representat un nou èxit en el seu paper socioeducatiu i acadèmic. Un espai imprescindible per completar formació educativa i/o ampliar coneixements.

 

Felicitem-nos totes doncs. L’educació a Sant Quirze, en el seu conjunt, ha superat el curs 2021-2022 amb molt bona nota. Famílies, alumnes, professores, directores, personal auxiliar.... agafem unes merescudes vacances amb la satisfacció d’haver acomplert, de nou, amb l’exemplar exercici de forjar autonomia intel·lectual i moral.