Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ESSÈNCIA SOLIDÀRIA, MERAVELOSA I OBSSESSIVA

Fa molt de temps que, Sant Quirze, demostra una implicació i compromís permanent amb la solidaritat i la cooperació internacional en situacions que així ho reclamen. Una prova inequívoca, és la pròpia existència de la nostra Mesa municipal de Cooperació, formada per incansables entitats solidàries locals i el propi Ajuntament i que, entre altres responsabilitats, gestiona les aportacions municipals a causes de justícia arreu del món i  que es situen sensiblement per damunt de la mitjana general establerta.

Però és en moments inesperats i conjuntures d’emergència, on el nostre poble, les seves veïnes i veïns, demostren repetidament les seves capacitats de ser, a banda de solidaris, eficients i resolutius. L’enèsima demostració d’aquesta espontània i meravellosa virtut la trobem, en la resposta del nostre poble, de la seva gent, en la crisi humanitària generada a Ucraïna.

Hem de sentir-nos orgullosos, de conviure amb persones que en dies, en hores,  organitzen una caravana de vehicles per anar a rescatar , en plena zona de conflicte bèl·lic, refugiades i posar-les a resguard. Hem d’estar legítimament cofois, de tenir per veïnes famílies que responen generosament  a la crida urgent de l’Ajuntament per acollir les persones refugiades. Hem de celebrar i agrair, gaudir d’un teixit comercial i d’empreses al poble que posen a  disposició desinteressada béns i serveis per facilitar la incorporació dels nous veïns. Hem de reconèixer la tasca realitzada amb agilitat i diligència per part del col·lectiu de treballadores i treballadors públics locals, coordinant l’operatiu i obrint les cobertures educatives, sanitàries i socials a les nouvingudes.

En definitiva, hem de donar-vos les gràcies per haver-ho tornat a fer. És moment de constatar que, determinades actituds obsessives són senzillament meravelloses i, també, essencials en el permanent exercici de “ser poble”.