Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La digitalització, l’economia circular i la descarbonització a Sant Quirze

El Pla de Recuperació per Europa fixa la digitalització, la sostenibilitat i la transició ecològica com a eixos clau on impulsar projectes. Parlem de ciutat creativa, és a dir, la capacitat d’una idea senzilla de transformar la realitat; a Sant Quirze del Vallès ja fa temps que s’hi treballen totes elles.

 

Impulsem la digitalització, som el primer municipi del país que crea un sistema de repartiment a domicili i ajuda al petit comerç i a la restauració en moments d’extrema dificultat, aportant fons d’ajuts pels més afectats durant la pandèmia. I la creació d’una web on hi figura el comerç local (comprasantquirze.cat) on poder comprar o la digitalització d’esdeveniments abans massius com el Tasta (tastasqvacasa.cat).

 

Treballar la sostenibilitat ho fem amb el projecte Ininvallès (ininvalles.cat), on treballem amb centres de coneixement per tal de posicionar el Vallès com un referent per innovar a la indústria i on des de Sant Quirze treballem tot el paquet d’economia circular.

 

Són nombroses les actuacions de descarbonització que s’impulsen des del municipi. La construcció del carril bici que ens connectarà amb Sabadell i la UAB, o la bonificació al IBI per instal·lar sistemes d’eficiència energètica, són algunes de les iniciatives que marquen el camí cap a la transició energètica.

 

En definitiva, treballem en actuacions concretes als àmbits que s’impulsaran a través dels fons europeus, per posicionar i situar Sant Quirze no tan sols com un municipi pioner i innovador, sinó també com el que lidera projectes digitals, de sostenibilitat i de descarbonització al servei de la ciutadania i del seu teixit comercial i empresarial.