Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PLANEJAMENT URBANÍSTIC I ORGULL DE POBLE

El nostre Ajuntament està acabant els tràmits per tal d’aprovar el planejament urbanístic del poble.  Han estat tres anys de participació i debat sobre com volem el Sant Quirze dels propers anys. La voluntat del Grup municipal de JUNTS per SANT QUIRZE-ERC, ha estat la de fer una proposta que per exemple, fos respectuosa amb el patrimoni natural o  garanteixi l’oferta d’habitatge assequible pels nostres veïns i veïnes. Creiem, sincerament, que ho hem aconseguit.

 Moltes però,  entenem l’ordenació urbanística (especialment en municipis com el nostre, sotmesos a pressions d’origen i interessos diferents) també són un instrument, una oportunitat, per refermar el fet de “ser poble”,  l’estimació pel nostre passat i la projecció del nostre futur. Així doncs. moltes de les mesures del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal responen a aquest – diguem-ne – “orgull de poble”.

En aquest sentit, el nou POUM preveu la conservació – física o documental – de les façanes i edificacions que encara es fan presents en alguns carrers del centre del  poble. Són carrers que reflecteixen la història de Sant Quirze, de la nostra consolidació com a vila. Aquest fet, la necessitat legal de conservació, es troba àmpliament justificat en el document aprovat del POUM.

Tal vegada, la normativa urbanística aplicada esdevé el mínim restrictiu pels veïns i veïnes propietàries d’aquestes edificacions. L’Ajuntament ha intentat doncs, fer compatible l’aprofitament urbanístic amb la necessitat de preservació. Ara cal, al nostre entendre, adoptar dos compromisos. En primer lloc, fer un reconeixement local a les nostres veïnes que han conservat el nostre patrimoni arquitectònic. En segon lloc, plasmar aquest reconeixement amb mesures concretes que donin valor i retornin l’esforç que aquesta conservació comporta. El compromís adoptat,   és i continuarà vigent per part de l’equip de govern municipal.