Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Fonts, la millor gestió pública per un barri històric

El 2014 es signava un conveni de col·laboració interadministrativa entre Sant Quirze del Vallès i Terrassa. L’entrada de Junts per Sant Quirze, l’any 2015 al govern municipal, va obrir aquesta comissió a tothom qui volgués formar-ne part. No ens ha fet mai por escoltar a tothom.

La conseqüència de quatre anys, 2015 a 2019, escoltant punts de vista per una millor gestió i uns millors serveis a Les Fonts, ens han portat a treballar amb l’Ajuntament de Terrassa un estudi que pugui donar una resposta al fet que el barri pugui ser gestionat per una sola administració.

No és una decisió senzilla. Sabem que l’escola dona servei a infants de Sant Quirze i Terrassa, l’institut al que han d’anar els joves del barriés a Terrassa, el CAP i l’Hospital es troben a Terrassa, les zones tarifàries de transport públic són diferents, l’estació d’FGC es troba a Terrassa, un conjunt de casuístiques de la realitat d’un barri administrativament dividit des de fa dècades.

Es tracte, doncs, d’una decisió meditada per com aconseguir que els serveis de transport públic i escolar puguin arribar al barri, evitar la duplicitat administrativa en la prestació serveisoptimitzant la despesa pública, que els serveis d’atenció ciutadana tinguin la màxima proximitat...Es tracte, doncs, de donar un millor servei a les persones.

Els ajuntaments tenim l'obligació de cercar, sempre, el millor benestar i serveis de qualitat pel veïnat.Les decisions i mesures que cal prendre per assolir aquests objectius són difícils. Per tant, primer, cal una actitud institucional honesta i lleial amb el poble dels grups polítics; i segon, espais oberts a la ciutadania: la comissió intermunicipal, la mesa de participació i un procés participatiu amb el veïnat.