Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resum del ple municipal de març

Informe del més destacat de la sessió de dijous

El Ple atorga el Premi Mussol a Àlvar Garcia Trabanca

Per unanimitat tots els grups del consistori hem votat favorablement a atorgar el Premi Mussol a l’activista Àlvar Garcia, pel seu compromís amb els més desafavorits i en defensa de la solidaritat. Àlvar va ser un dels impulsors de l’agermanament de Sant Quirze amb el poble d’Antilla (Cuba) l'any 1988. El premi, que s’ha promogut per iniciativa ciutadana, ha comptat amb el suport de més de 130 veïnes i veïns de Sant Quirze.

Discrepància entre govern i oposició amb la pujada del preu del taxi i en un conveni urbanístic

El govern municipal (CiU-PSC-PP) ha aprovat l’increment del preu del taxi en un 0,363%. L’augment va en consonància al de Sabadell atenent el conveni des de l’any 2000 per la prestació del servei.

A continuació el govern ha proposat un conveni de renúncia al dret de reversió sobre unes finques municipals que comporta un 40.000 €. Junts per Sant Quirze ens hem mostrat contraris al conveni, atès que es contradiu amb la revisió del Pla General. La nostra regidora Helena Cruz ha manifestat que “si el veïnat decidís fer novament zona verda a les finques, això comportaria haver regalat 40.000 €”.

La recollida d’escombraries pels propers 8 anys s’aprova amb la negativa de l’oposició

El ple va aprovar la adjudicació del servei de recollida d’escombraries i neteja viària a la mateixa empresa actual, la cotitzada de l’IBEX-35 FCC (Fomento de Construcciones y Contratas). L’import, que oscil·larà al voltant dels 2 milions d'euros, serà la principal concessió municipal, la qual representa un 10% del total del pressupost.

Junts per Sant Quirze, a través del regidor Albert Falgueras, hi ha votat en contra atenent la defensa de la prevenció en la generació de residus i en l’augment de la selecció de la recollida, on ha recordat que al 2020 cal reduir un 15% els residus i augmentar la recollida selectiva fins al 70% del què generem (actualment amb la mateixa concessionària estem a poc més del 30%).

Les factures més petites per la via tradicional i la dissolució del Copevo

El ple ha aprovat també que les factures de menys de 5.000 € puguin emetre’s de manera tradicional, atesa la normativa estatal que obliga a que les de major import a que es tramitin per via electrònica.

Finalment el ple ha aprovat la dissolució del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, on el servei s’integrarà al Consell Comarcal. Junts per Sant Quirze, a través de la portaveu Elisabeth Oliveras, hem criticat aquesta imposició de la normativa estatal que obliga als municipis a dissoldre entitats com aquestes.