Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Junts signa el document "Els ajuntaments per la independència" de l'Assemblea Nacional Catalana

El grup incorpora els cinc punts del text al programa electoral

Junts per Sant Quirze s’ha adherit al document ‘ Els Ajuntaments per la independència ‘ que promou l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Amb la signatura, que en nom de Junts va fer el passat 9 d’abril la cap de llista Elisabeth Oliveras, Junts es compromet amb els cinc punts expressats per l’ANC i els incorpora al seu programa electoral:

- Impulsar la continuïtat de Sant Quirze del Vallès en l’Associació de Municipis per la Independència 

- Treballar per reforçar el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre

- Posar el consistori al servei del govern del país en cas de majoria de les forces sobiranistes per tot el que calgui en la gestió de la constitució de l’Estat català

- Proposar que l’alcalde/ssa del poble participi activament en l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per donar suport al procés d’independència, una assemblea que assumiria la governació de Catalunya en cas que les institucions espanyoles intervinguin o suprimeixin els òrgans catalans d’autogovern.

- Promoure un govern municipal de majoria independentista facilitant l’elecció d’un alcalde/ssa d’algún dels partits signants del document.

 Per Elisabeth Oliveras, “estem en un moment que cal viure amb intensitat, un moment per a compartir, sortir al carrer i convèncer als que dubten, per a fer feina dins i fora dels ajuntaments i quan arribi el moment poder construir de baix a dalt el nou país per tornar la dignitat al nostre poble i a tots els que han mort sense veure aquesta batalla guanyada. L’adhesió de Junts al document és, doncs, una conseqüència natural del nostre tarannà com a força independentista. Convé recordar que la República catalana es va proclamar el 1931 dos dies després d’unes eleccions municipals i des del balcó d’un Ajuntament, el de Barcelona”.

Junts per Sant Quirze va néixer l’any 2010 impulsat per persones independents, de la CUP i d’Esquerra, i amb 5 regidors, és en l’actualitat el principal grup en l’oposició al tripartit CiU-PP-PSC que governa l’Ajuntament. Junts concorrerà als comicis del 24 de maig amb una llista formada per persones independents, membres de la CUP, de Procés Constituent, d’ARA Sant Quirze i d’Esquerra Republicana.