Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’aproven les ordenances fiscals amb una rebaixa de l’IBI i amb majors bonificacions

Junts per Sant Quirze i ICV voten a favor d’unes ordenances que compten també amb l’abstenció del PSC i Ciutadans.

L’equip de govern (Junts per Sant Quirze – ICV) va presentar el passat dijous 29 d’octubre la proposta d’ordenances fiscals pel 2016, on destaca una rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de més del 6% a la majoria de rebuts, reduint la recaptació en 500.000 € anuals.

Aquesta rebaixa arriba després d’un període de fortes pujades consecutives del rebut a la ciutadania, ja que la recaptació de l'IBI havia pujat un 50% en tan sols 8 anys. També com a element important cal destacar la diversificació als ingressos, ja que l’IBI passa de representar un 43% dels ingressos corrents a un 39%, baixant la pressió fiscal a la població.

Aquesta rebaixa, que garanteix la mateixa prestació i qualitat de serveis per la ciutadania, és possible gràcies a la reducció de l’endeutament del municipi, que el 2016 es veurà reduida la quota de retorn de deute a pagar, així com els interessos atesa la reducció del tipus. Alhora, s’incorporen facilitats en el pagament, atès que tots els rebuts de més de 400 € es podràn fraccionar en 10 mensualitats.

Altres modificacions com són la reducció del nombre d’aportacions per rebre bonificació a la deixalleria, la d’augmentar fins al 75% de bonificació en cas de mort a favor dels descendents, o les millores a l’activitat empresarial, van també exposar-se al plenari, fet que va facilitar l’abstenció del PSC i Ciutadans.

Finalment, destaca la implicació dels tècnics municipials i partits polítics del consistori, així com de diverses entitats i usuaris que han fet arribar aportacions per elaborar les presents ordenances. De cara l’any vinent, i mitjançant els mecanismes de participació de facilitarà el Reglament Orgànic Municipal (ROM) -previst que entri en vigor el 2016-, es treballarà durant el segon trimestre de l’any obrint un procés participatiu per tal que ciutadania i entitats participin de manera oberta a la millora de les ordenances.