Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els càrrecs electes de Junts signen un codi ètic

10 punts de compromís amb la transparència

Les vuit regidores i regidors que formen el grup de Junts per Sant Quirze-ERC a l'ajuntament han signat el codi ètic de la formació, un decàleg de bones pràctiques i compromís de servei que compleix amb un dels punts del programa electoral amb el qual la formació va guanyar les eleccions municipals del passat de maig obtenint el major nombre de vots i de regidors mai assolits abans per cap partit en la història dels comicis locals al poble. En concret, el punt 18 del capítol Confiança!, una feina en comú deia: “ Apostarem decididament per una gestió ètica de l'Ajuntament amb l'elaboració d'un codi ètic d'obligat compliment “.

L'elaboració d'aquest codi va començar a la primavera, sent aprovat després d'haver estat sotmès a debat i votació per l'assemblea de Junts. El document és una passa més en la voluntat que té la formació d'exercir les seves responsabilitats polítiques amb netedat i transparència, després d'haver fet públics el passat mes de juliol els comptes de la campanyaa electoral dels comicis municipals, i de mantenir trobades amb les veïnes i veïns del poble per posar en comú assumptes d'importància que afecten a Sant Quirze.

El codi de 10 punts per a càrrecs electes l'han signat l'alcaldessa Elisabeth Oliveras i els altres set regidors del grup, tots amb responsabilitats en el govern municipal en el present mandat. El decàleg és el següent:

1. Junts per Sant Quirze és una força d'esquerres; per tant, els seus càrrecs electes es comprometen a una gestió ètica prenent compromís de servei públic, de defensa del bé comú, assumint responsabilitats i renunciant al càrrec en cas d'imputació en alguna causa judicial per corrupció, tràfic d'influències o malversació de cabals públics.

2. L'exercici d'un càrrec públic no és un privilegi. Els càrrecs publics de Junts per Sant Quirze mostraran en tot moment una conducta íntegra, tant en l'activitat pública com en la privada, posant per damunt els interessos generals de la societat als interessos particulars. Els electes de Junts per Sant Quirze no poden superar el límit de 3 mandats consecutius com a regidors/res.

3. Junts per Sant Quirze es compromet a treballar sota la guia de la igualtat, el respecte, l'ecologisme, la radicalitat democràtica, la transparència i la participació, sent accessibles per a les veïnes i veïns del poble.

4. Els càrrecs electes de Junts per Sant Quirze no podran accedir a càrrecs de responsabilitat en empreses que hagin resultat afectades per decisions en les que hagin participat, o que hagin estat subjectes a la seva supervisió o regulació, durant un període de 2 anys després de deixar l'Ajuntament.

5. Els electes de Junts per Sant Quirze no acceptaràn cap altre càrrec que tingui el seu orígen en el sufragi universal, i no nomenaran càrrecs de confiança.

6. Els càrrecs electes de Junts per Sant Quirze es comprometen a aplicar el programa electoral de la formació, a acatar les decisions de l'assemblea i a no fer ús interessat o esbiaixat de la informació de la qual disposin.

7. Junts per Sant Quirze es compromet a gestionar els diners del poble de forma eficient, amb informació constant sobre el destí de les despeses i l'origen dels ingressos.

8. Els càrrecs electes de Junts per Sant Quirze faran d'accés públic la seva declaració de béns i interessos en el moment d'accedir a l'Ajuntament i al finalitzar el mandat.

9. Els càrrecs electes han de manifestar la discrepància des del respecte i la lleialtat i de forma democràtica, explicitant-la sense perjudicar l'Ajuntament ni a Junts per Sant Quirze. Així doncs, les regidores i els regidors, en el moment de signar el present codi ètic, es fan plenament conscients que la seva acta pertany a Junts per Sant Quirze, i davant qualsevol dissidència disciplinària es comprometen a posar l'acta de representació a disposició de Junts per Sant Quirze.

10. Els càrrecs electes de Junts per Sant Quirze no proferiran insults ni desqualificacions personals.