Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat de Junts-ERC en relació al requeriment de documentació per part de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament del nostre poble

Resposta de Junts-ERC a la carta a la ciutadania de SQV de la senyora Montserrat Mundi

En la nostra condició de Grup polític que té com objectiu exclusiu treballar a favor de Sant Quirze i el benestar de la seva gent, volem mostrar la nostra tristesa pel fet que el nostre poble hagi estat motiu de portades als mitjans de comunicació per un fet que ni tan sols respon a qüestions estrictament locals. La intervenció de la unitat policial de la Guàrdia Civil el passat dimarts al nostre Ajuntament, té relació amb processos judicials oberts i que afecten a esferes polítiques d’un partit en concret que sobrepassen, com hem dit, la nostra escena local.

Cal destacar la ràpida i clara explicació donada per l’equip de govern local als fets que ens ocupen. El mateix dia, i atenent a la magnitud del que estava succeint, la informació del govern municipal creiem que va servir per a situar al veïnat sobre l’abast de la intervenció de la guàrdia civil, així com per fixar els esdeveniments en el marc que abans esmentàvem. Junts per Sant Quirze-ERC, vol manifestar la seva sorpresa per la reacció que ha tingut el Grup municipal de CDC al respecte del comunicat de l’equip de govern.

Adjectius com “maliciós” i “malintencionat” o expressions com “obviar la presumpció d’innocència” o “desacreditar la pulcritud de la contractació que es va fer en l’anterior mandat”, entenem que es deuen a un error de lectura originat en el fet d’haver llegit algun altre text. Perquè, efectivament des de Junts per Sant Quirze-ERC ens volem creure la honorabilitat de tots els representants que han exercit en el nostre Ajuntament. De no tenir aquesta ferma creença, pensaríem que el comunicat de CDC és conseqüència i estar afectat per aquell síndrome que es coneix com “tenir cua de palla”.

El comunicat de l’equip de govern municipal és del tot asèptic, no conté cap valoració de presumptes irregularitats i ni tan sols fa referència a dades que poguessin interpretar-se com un exercici d’arbitrarietat. Es limita a fixar l’origen de la intervenció policial, de situar temporalment l’assumpte que sembla s’està investigant i de mostrar la seva preocupació per uns fets inesperats i greus. També, i com és la seva obligació, l’actual govern municipal proclama la defensa dels interessos i patrimoni de Sant Quirze per davant de tota altra consideració.