Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un poble responsable amb els animals

El diumenge 21 de febrer, els exterior de la masia can Feliu van acollir la primera edició de la Festa de la Mascota. Un dels objectius de la trobada era que els propietaris d'animals sense censar els poséssin el xip identificatiu, per tal d'ajudar a una tinença responsable. La matinal va ser el que indica la denominació: una festa, de civisme i participació, tant de les entitats relacionades amb aquest àmbit, per llur tasca divulgativa, com de les veïnes i veïns, que hi van comparèixer amb tota mena de fauna de companyia: gossos, gats, ocells, etcètera. 

La jornada també va servir per tal d'activar la participació de la gent del poble, ja que es demanà idees per tal de fer un Sant Quirze més amics dels animals. La participació es va traduir en prop de cent propostes recollides, moltes de les quals demanant zones específiques per a gossos i l'exigència del compliment de les normatives per part dels amos. Amb aquesta informació, l'equip de govern i els tècnics s'han posat fil a l'agulla per estudiar com fer del poble un lloc millor no només per a les persones, sinó també per als animals de companyia. 

Igualment, més enllà de la Festa de la Mascota però dins la mateixa temàtica, i al voltant del problema que generen les miccions dels gossos, l'Ajuntament ha dut a terme una prova pilot en un tram del carrer Moreneta, actuant en cantonades, fanals i altres que agraden als cans amb un producte repel.lent que dissuadeix els animals d'orinar en els indrets tractats; tot això, però, no és res sense el civisme d'una tinença responsable i la concienciació dels propietaris en l'educació dels animals. 

Convé recordar la frase de Mahatma Gandhi al respecte de la relació entre persones i animals, “ la grandesa d'una nació i el seu progrés moral es poden jutjar per la manera com tracten els animals “. Generant, des de l'amor a la mascota, el respecte a l'espai i aquelles i aquells qui ens envolten i que l'utilitzen. Fent entre totes un Sant Quirze millor pels animals, fem un Sant Quirze millor per a les persones.