Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dels boomerangs o el perill de les paraules

El passat 30 de juliol, en un dels primers plens del nou mandat, l'equip de govern format per Junts per Sant Quirze-ERC i ICV va presentar una moció sobre la sobirania fiscal de Catalunya; aquella moció es va consensuar amb l'aleshores anomenat grup de CiU, i va ser aprovada per majoria absoluta amb els vots de les regidores i dels regidors dels tres grups.

La moció manifestava la voluntat de Sant Quirze del Vallès de sumar-se al gruix d’ajuntaments que exerceixen la sobirania fiscal i iniciava els mecanismes necessaris per tal de procedir al pagament dels impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya. La presentació d'aquesta moció es va fer en aplicació del programa electoral de Junts ja en el primer ple ordinari del nou mandat per deixar ben clar que, en l'àmbit nacional i pel que fa al procés que viu Catalunya, ara el poble té al govern una força independentista, de pedra picada.

Nou mesos més tard, en el decurs del ple celebrat el 28 d'abril, Convergència va acusar al govern municipal de practicar el postureig, una crítica en l'exercici de l'oposició, amb la qual no hi estem d'acord, però legítima. Ara bé, el riure se'ns escapa quan en el mateix ple, minuts després, aquest grup presentà una moció calcada a l'aprovada l'estiu passat. Pràcticament idèntica en les propostes i en l'esperit. Llegiu si no el punt tal com estava escrit en l'odre del dia del ple: “Moció presentada per Convergència, per fer el pagament dels tributs a l'Agència Tributària de Catalunya”. Junts, congruents amb el nostre tarannà independentista, la vam votar a favor i la moció va ser aprovada. Ara bé, calia, aquesta moció ?, per què es presentava ?. Si se'n recordàven que això ja havia estat aprovat, la situació és reiterativa, i si no se'n recordaven, doncs és còmica.

Nota aclaridora: en el mateix ple del 30 de juliol del 2015, CiU es va abstenir en la moció de Junts per posar l'estelada al poble de manera permanent.

Nota final: postureig, diu ? No ens facin riure, o més ben pensat, gràcies per fer-nos riure.