Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoltar el poble i que el poble decideixi

L'equip de govern treballa en dos punts clau per a la bona salut democràtica de Sant Quirze

Ara fa una mica més d'un any, quan a mitjans de juny del 2015 el nou equip de govern (Junts-ERC més ICV) va prendre possessió substituint el tripartit CiU-PP-PSC que fins aleshores havia governat Sant Quirze, teníem clar que hi havia molta feina per davant. Molta. La realitat ha mostrat que per tirar endavant primer calia endreçar la casa. 

Part de la feina és tant necessària com potser poc lluida si el que es busqués fos la foto: escoltar el veïnat. El govern municipal ha muntat en aquests mesos reunions obertes a les Fonts, a la Patronal, a la masia can Feliu, per explicar projectes com la reforma de la plaça Nova, les obres que es van fer de sistemes generals de comunicació, o la reforma de la pròpia masia. I aquesta seguirà sent una constant: escoltar, perquè és bàsic i a més a Junts ens ho creiem. La responssabilitat actual de govern ve donada pel suport del poble en les eleccions de l'any passat, i per tant, ens devem a aquest poble. Ara s'actua comptant amb les persones i els col.lectius del poble, com els pressupostos participatius. Enguany, per primera vegada, s'ha obert la possibilitat que el veïnat decideixi en què invertir 200.000 euros de cara al 2017. És el primer any, la primera passa i s'ha començat mica en mica. A data de la publicació d'aquest text els serveis tècnics de l'Ajuntament estan valorant les propostes recollides, i les que siguin validades seràn exposades a partir de l'1 de setembre, per tal que Sant Quirze esculli, en una votació prevista per a la segona meitat de setembre, la o les propostes que s'incorporaràn al pressupost de l'any vinent.

Podíem no haver-ho fet: seguir amb la vella política de decidir les inversions en un despatx com feia el tripartit del mandat anterior, o podíem haver seguit amb una mena de despotisme il.lustrat de proposar unes quantes inversions i que fos el poble qui triés entre opcions que ja li veníen donades per l'equip de govern, però no ha estat així. Tot el procés, des de baix, emana del poble. Les propostes i la decisió, i l'equip de govern treballarà amb el que el poble proposi i decideixi votant.