Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Política de barra brava*

El ple municipal del mes de juliol va aprovar la denúncia del conveni signat el març del 2006 entre l'Ajuntament de Sant Quirze i la Universitat Politècnica de Catalunya, un pas previ necessari per tal d'afrontar la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana del poble, un instrument clau en la ordenació urbanística del nostre terme municipal.

L'actual Pla General va ser aprovat l'any 2000 i tot i tenir una vigència de 12 anys, l'anterior tripartit de govern (CiU - PP - PSC) mai no va voler revisar-lo; és més, després que el Ple aprovés una revisió anticipada a finals del 2005, en el mandat 2007-2011 aquesta voluntat va ser guardada en un calaix i mai més se'n sabé res. Per no fer, no es van recordar ni de caducar el conveni signat. L'aleshores alcaldessa convergent senyora Mundi i els seus socis van decidir anar tirant a base de modificacions puntuals, que, a sobre, rarament eren aprovades. Ara, fent partíceps les veïnes i els veïns de Sant Quirze, el govern municipal engegarà una revisió del Pla General que deixi perfilat l'urbanisme del poble per la pròxima dècada i escaig.

És només un exemple de que ara, a SQV, s'exerceix la transparència: com sabeu, els plens són transmesos en directe per la ràdio i via internet en streaming, on a més es poden seguir les sessions a demanda després de la seva cel.lebració; s'informa tots els grups municipals, ja sigui en la sesssió mensual d'òrgans de seguiment, en la comissió informativa de ple, en la junta de portaveus o en el mateix ple, i si algun cop no es pot donar tota la informació, es motiva el perquè (us recomanem que cliqueu en l'enllaç al YouTube del ple del 28 de juliol i aneu al punt 2:49:15, on l'alcaldessa Elisabeth Oliveras explica a Convergència la raó per la qual no es va fer nota pública sobre la situació del pàrquing de la plaça d'Anselm Clavé):

www.youtube.com/watch?v=QiSvbJBxptM

I una consideració: a Junts per Sant Quirze - ERC tenim clar que el que no farem és acabar un Ple, com va fer la senyora Mundi, amb aquestes termes (textuals): " Ni paraules ni hòsties", perquè un ple municipal no és un estadi on es va a fer el hooligan, és quelcom molt més seriós. Costa de creure, oi ?, doncs amb l'expressió entre cometes va enllestir l'anterior alcaldessa un Ple municipal en el mandat passat negant l'ús de la paraula a l'aleshores regidora i ara alcaldessa Elisabeth Oliveras. Sempre cal exigir al govern municipal, però també cal exigir a l'oposició una mica de respecte, potser d'auto-respecte, per mantenir el nivell d'educació que el poble es mereix dins la discrepància. I no ho diem només nosaltres: podeu fer clic aqui www.favsq.org/noticies/20160403Mundi.html per veure el nivell de l'ara regidora a l'oposició, que, cal recordar, va ser premiada pel seu partit, només 17 dies després de deixar el càrrec d'alcaldessa després de perdre les eleccions, perdre el govern i baixar en nombre de regidors, amb la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya, càrrec que compagina amb el de regidora al nostre poble.

Bones vacances si és que sou de les afortunades que podeu marxar i bon agost per tothom qui es quedi a Sant Quirze. 

* "Barra brava": nom que reben els aficionats radicals dels equips de futbol en alguns països de l'Amèrica Llatina.