Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La fal·làcia d'un govern suposadament d'esquerres

Per Josep Maria Polo, Secretari de Joventut PSC Sant Quirze

El caràcter sectari del govern municipal format per Junts per Sant Quirze i IC dóna la cara una vegada més per deixar entreveure un pressupost per aquest 2017 que és regressiu en molts dels seus aspectes, ja que algunes partides pressupostàries són incongruents amb les polítiques que propugna el govern, on determinats col·lectius surten molt més beneficiats que d’altres i on la participació ciutadana i el foment de l’ocupació perden pes en un pressupost que hauria de ser més social i menys d’aparador.

Hem de començar, sens dubte, amb la inversió destinada a la renovació de claus mestres dels equipaments municipals, la qual és totalment desorbitada, arribant als 324.000 euros, la qual cosa deixa entreveure, una vegada més, la gestió deficient del nostre equip de govern. Mentrestant els barris més degradats de Sant Quirze continuen sent la imatge àrida d’un dels municipis més rics de la comunitat catalana, sense preveure cap inversió en la dignificació de les zones més precàries del poble.

Des del PSC de Sant Quirze no podem donar suport a un pressupost on s’incrementa de manera considerable la despesa de l’àrea de presidència i de manera misèrrima l’àrea social, en què la inversió destinada a les millores dels equipaments educatius municipals pateixen una retallada considerable –passant de 115.000 euros l’any anterior a 95.000 euros aquest any en curs– mentre que es fa visible l’increment en més d’un 40% de la partida de dietes i locomoció dels membres dels òrgans de govern.

Mentre algunes subvencions creixen també considerablement i ni un sol euro de més per les subvencions a la gent gran, a la joventut i als temes d’igualtat.  

D’aquesta manera, caldria demanar a l’equip de govern que el pressupost es faci pensant en tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze, què no es digui una cosa i es faci la contrària i que siguin congruents amb unes polítiques que “suposadament” haurien de ser d’esquerres i socials.