Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC Sant Quirze demana l'alliberament dels ex-membres del govern

El PSC Sant Quirze ha presentat una moció que serà debatuda al proper plenari de l’Ajuntament de Sant Quirze, demanant la revisió de l’empresonament de l’ex-vicepresident del govern i set ex-consellers.

 

En la moció presentada, s'argumenta que el respecte a les resolucions judicials no ha de ser un obstacle per a valorar-les, sobre tot en un cas singular com aquest, en que les persones privades de llibertat són representants electes dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, elegits democràticament.

 

I si bé el respecte a la llei és exigible a tothom, i als representants públics més que a ningú, no es poden ignorar les especials circumstàncies que ens envolten, i el caràcter excepcional que té, o hauria de tenir, la presó preventiva, en tant en quant suposa privar de llibertat algú que encara no ha gaudit del dret bàsic i fonamental a ser jutjat.

 

Per això, i per tal de contribuir a la normalització de la situació política, es demana la revisió de l'acte judicial, a més de fer una crida a tots els interlocutors polítics per tal d'afavorir una solució política a l'actual crisi per la via del diàleg.

 

El text íntegre de la moció és com segueix:

 

Moció municipal davant l’acte de l’Audiència Nacional de presó incondicional per l’ex-vicepresident del Govern i set ex-consellers

 

Atesa, l'acte de l'Audiència Nacional del qual es dicta presó incondicional i sense fiança per al vicepresident del Govern de la Generalitat i set consellers, actualment cessats.

 

Atès que, el respecte escrupolós a les decisions judicials dins el marc del nostre Estat de Dret, no hauria de ser un obstacle per poder avaluar aquestes, més encara quan resolucions com la de l'Audiència Nacional comporten la pèrdua de llibertat de representants dels ciutadans de Catalunya, elegits democràticament, i els seus efectes –atenent els motius del seu empresonament cautelar- poden afeblir el marc de convivència que el nostre sistema polític ha de protegir.

 

Atès, el respecte a la legalitat com a principi democràtic i el compromís amb el diàleg i la negociació com a elements bàsics per a la convivència i llibertat, sota els valors del pluralisme i la participació política en una societat democràtica.

 

Atès que, com electes locals ens sentim apel·lats a la responsabilitat de contribuir a l’entesa en aquestes hores i dies crítics que viu el nostre país, i no volem alimentar cap espiral de reacció o actuacions extremes que esquerdin els espais de diàleg i convivència pacífica del nostre municipi.

 

Per tot l'esmentat anteriorment, el Grup Municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya proposa al Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès l’adopció dels següents acords:

 

Primer. Demanar –respectant, per damunt de tot, la independència del poder Judicial i dels seus jutges en el marc del nostre Estat de Dret- la revisió d’aquest acte judicial de caràcter cautelar, i la posada en llibertat del ex-vicepresident del Govern, i dels seus set ex-consellers.

 

Segon. Interpel·lar totes les institucions implicades directament, i davant la proximitat de la convocatòria electoral sumada a la delicada situació política i social actual que viu el país, per tal que aconsegueixin plegats afavorir un marc de resolució política, mitjançant el diàleg i l’acord.

 

Tercer. Traslladar aquests acords a la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya, al Govern de l’Estat, a les Corts Espanyoles, a la Diputació provincial, al Consell Comarcal, i a la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Municipis de Catalunya.